Με νέες, μεγαλύτερες κάψουλες απαντά η Nespresso στον πόλεμο του καφέ

Το σύστημα παραγωγής καφέ με κάψουλες της Nespresso έχει χαρακτηριστεί ως μια δαπανηρή και περιβαλλοντικά επισφαλής συσκευή που γεμίζει τον πάγκο της κουζίνας. Η Nestle SA λέει ότι πρέπει να πάρετε μιαν άλλη.

Η εταιρεία- γίγαντας της Ελβετίας προωθεί στην Ευρώπη μια μηχανή, η οποία χρησιμοποιεί την ίδια αρχή με τον αρχικό παρασκευαστή εσπρέσο που λάνσαρε ο George Clooney, αλλά

με κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές: οι κάψουλες είναι μεγαλύτερες για να γεμίσουν ένα μεγαλύτερο κύπελλο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ασύμβατες με τις υπάρχουσες μηχανές Nespresso. Αλλά είναι επίσης προστατευόμενες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εδώ και πολλά χρόνια, πράγμα που επιτρέπει στη Nestle να "κλειδώσει" σε μια αγορά που έχει ξεφύγει από τον έλεγχό της στις μικρότερες κάψουλες.

Η Nestle πρέπει να κάνει μερικά τολμηρά βήματα αν θέλει να διατηρήσει το προβάδισμά της στην ταραγμένη αγορά του καφέ, η οποία υφίσταται δραματική μεταμόρφωση, καθώς με αμείωτο ρυθμό νέοι παίκτες όπως ο Coca-Cola Co. και η JAB Holding Co. εξαγοράζουν εμπορικά σήματα του κλάδου.

Η Nestle ανταποκρίθηκε με κάποιες δικές της στρατηγικές κινήσεις, αγοράζοντας την πλειοψηφία στον Blue Bottle Coffee, έναν αμερικανικό παίκτη που είναι δημοφιλής στους milennials, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνεται και μια συνεργασία με την Starbucks.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nespresso,