Η άτεχνη χρήση χάκερς- κατασκόπων εκ μέρους της Ρωσίας, δεν θα ξεχαστεί

Οι τελευταίες αποτυχίες της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, κοινώς γνωστής ως GRU, αναδεικνύουν ένα μεγάλο ελάττωμα στον συνήθη τρόπο που ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αντιμετωπίζει τις αποτυχίες του δημοσίου: Πιστεύει εσφαλμένα ότι η αναστάτωση, απλώς θα περάσει.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte και η Βρετανίδα ομόλογός του Theresa May δήλωσαν την Πέμπτη ότι η GRU προσπάθησε να "χακάρει" τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων στη Χάγη, ο οποίος δοκιμάζει

την ουσία που χρησιμοποιήθηκε για να δηλητηριάσει τον πρώην κατάσκοπο Sergei Skripal και την κόρη του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο. Οι Ρώσοι πράκτορες φέρονται να πιάστηκαν προσπαθώντας να εισχωρήσουν στο δίκτυο υπολογιστών OPCW χρησιμοποιώντας εξοπλισμό κρυμμένο στο σασί ενός αυτοκινήτου. Λέγεται επίσης ότι έχουν συλληφθεί με διπλωματικά διαβατήρια. Οι Κάτω Χώρες τους απέλασαν.

Είχε προηγηθεί ένα παρόμοιο σκάνδαλο στην Ελβετία, όπου δύο Ρώσοι πράκτορες φέρονται να προσπάθησαν να χακάρουν το Spiez, ένα εργαστήριο χημικών δοκιμών που εξέτασε επίσης την ουσία η οποία χρησιμοποιήθηκε στον Skripal. Οι δύο τελικά κρατήθηκαν στην Ολλανδία.

Επίσης, την Πέμπτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον επτά Ρώσων αξιωματικών των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών για την προσπάθειά τους να εισέλθουν ("χακάρουν") σε αντι-ντόπινγκ ιστοσελίδες και άλλες διεθνών αθλητικών οργανώσεων, ως "απάντηση σε κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί για ντοπάρισμα εκ μέρους της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα