Η βλάβη στον αγωγό της Λιβύης, εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου

Το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στο υψηλότερο κλείσιμο της τελευταίας διετίας μετά από μια έκρηξη σε ένα αγωγό που μεταφέρει αργό στον μεγαλύτερο εξαγωγικό τερματικό σταθμό της Λιβύης, η οποία συγκράτησε την παραγωγή σε αυτό το κράτος- μέλος του ΟΠΕΚ.

Τα futures δεν

άλλαξαν πολύ στη Νέα Υόρκη μετά από την αύξηση 2,6% την Τρίτη και ξεπερνούν τα 60 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2015. Ένας αγωγός που διαχειρίζεται η εταιρία Waha Oil Company και μεταφέρει ακατέργαστο πετρέλαιο στον τερματικό σταθμό Es Sider της Λιβύης εξερράγη την Τρίτη, μειώνοντας την παραγωγή κατά 70.000 - 100.000 βαρέλια την ημέρα. Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία λέγεται ότι αναμένει ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο θα εκτιναχθούν περίπου κατά 80% μέχρι το 2023, πράγμα που θα βοηθήσει το βασίλειο να καταγράψει το πρώτο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του, μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Το πετρέλαιο κατευθύνεται προς μια δεύτερη προέλαση μέσα στο χρόνο, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, παρατείνουν τα εμπόδια προσφοράς μέχρι τα τέλη του 2018. Οι τιμές ανέβηκαν αυτό το μήνα όταν ένας κεντρικός αγωγός στο Ηνωμένο Βασίλειο - ένας από τους σημαντικότερους αγωγούς στον κόσμο - έκλεισε λόγω μιας ρωγμής. Οι ροές πετρελαίου τώρα λειτουργούν μερικώς στη μονάδα Kinneil της Forties Pipeline System, δήλωσε ο φορέας εκμετάλλευσης της Ineos Group.

έκρηξη του αγωγού στη Λιβύη είναι πολύ πιο σοβαρή, καθώς μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για την αποκατάσταση, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο παράγοντα για τις τιμές του πετρελαίου", ανέφερε τηλεφωνικά ο Kim Kwangrae, αναλυτής εμπορευμάτων της Samsung Futures Inc. στη Σεούλ. "Η διαταραχή θεωρείται αρκετά επιβλαβής για να στεγνώσει μερικές από τις μεγαλύτερες αποθήκες πετρελαίου παγκοσμίως".

Keywords
Τυχαία Θέματα