Μεικτά πρόσημα και χαμηλός όγκος συναλλαγών στις ευρωαγορές

Ήπιες κινήσεις σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές όπου διακινείται περιορισμένος όγκος κατά την πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά το τετραήμερο διάλειμμα για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 με οριακή άνοδο 0,1% νωρίτερα και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 +0,04%, στη Φρανκφούρτη ο DAX +0,03%, στο Παρίσι ο CAC40 -0,02%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB -0,11% ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 -0,05%

Οι ευρωπαϊκές συναλλαγές αναμένεται να επηρεαστούν σήμερα μέχρι κάποιο βαθμό από την εικόνα στα ασιατικά

χρηματιστήρια που είχαν ήπια κέρδη.

Στην αγορά εμπορευμάτων οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στο επίκεντρο μετά το υψηλό 2,5 ετών στα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού. Ωστόσο, οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχώρησαν τελικά πριν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών , λόγω και της επαναλειτουργίας του αγωγού Forties στη Βόρεια Θάλασσα που αντιστάθμισε τις διακοπές στην προμήθεια πετρελαίου στη Λιβύη, μετά από μία έκρηξη σε αγωγό που καταλήγει στο τερματικό σταθμό Es Sider, όπως μεταδίδει το Reuters. Η κρατική πετρελαϊκή National Oil Corporation ανακοίνωσε ότι περιμένει οι απώλειες στην παραγωγή να φτάσουν τα 70.000 με 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Συγκεκριμένα, οι τιμές υποχωρούν σήμερα μετά το χθεσινό ράλι με το μπρεντ Φεβρουαρίου να χάνει 0,5% στα 66,71 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές σκαρφάλωσαν χθες σε υψηλό 2,5 ετών με το μπρεντ να σημειώνει άλμα 2,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα