Paul Singer, ο άνθρωπος που αποφασιστικά διεκδικεί και κερδίζει

Επιθετικός, επίμονος και διεκδικητικός, ο Paul Singer μπορεί να είναι ένας ενεργός επενδυτής που σκορπά φόβο στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των αμοιβαίων κεφαλαίων, σε εταιρείες, ακόμη και σε χώρες. Η εταιρεία Elliott Management Corp. του Singer, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 34 δισ. δολαρίων, σπάνια έμεινε εκτός των πρωτοσέλιδων τους

τελευταίους 18 μήνες. Ελάχιστες είναι οι ενδείξεις ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Ο Singer έβαλε στο μικροσκόπιό του τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο, που ήταν υπό τον έλεγχο του Warren Buffett μετά από μια μάχη για τον μεγαλύτερο διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας, απομάκρυνε τους διευθύνοντες συμβούλους και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ξεκίνησε μια αλυσίδα ενεργειών που οδήγησαν στην καταγγελία του προέδρου της Νότιας Κορέας.

Ο Singer είναι γνωστός για την επί 15 χρόνια διαμάχη του με την Αργεντινή σχετικά με την χρεοκοπία της και τη δέσμευση ενός από τα πολεμικά πλοία της χώρας. Βεβαίως, ο αντίκτυπος της δράσης του είναι αναμφισβήτητος. Ξεκίνησε με μόλις 1,3 εκατομμύρια δολάρια από την οικογένεια και τους φίλους του το 1977 και οι επενδύσεις σε κεφάλαια και χρέη, εκτίναξαν σε τουλάχιστον 93 δισεκατομμύρια δολάρια τις πωλήσεις εταιρικών περιουσιακών στοιχείων και εξαγορές μετοχών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Ενώ ο ίδιος εισπράττει περιφρόνηση για τη χρήση τακτικής εκφοβισμού κατά περιόδους, ο Singer δεν ανησυχεί για τη σκληρή φήμη του. Το βλέπει ως σημείο πώλησης για τους επενδυτές του.

«Δεν με ενοχλεί πια», δήλωσε ο Singer σε έναν διευθύνοντα σύμβουλο της της Carlyle Group LP, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg. «Είναι καλό όταν ένας διευθυντής της εταιρείας ακούει με την κατανόηση ότι είμαστε πρακτικοί, ότι έχουμε την ικανότητα να τα βγάζουμε εις πέρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα