Γιατί το Κατάρ επενδύει στη μόδα

Το αντίτιμο της εξαγοράς υπολογίζεται στα 500 εκατ. ευρώ

Η επενδυτική εταιρεία Mayhoola for Investments, την οποία χρηματοδοτεί ο εμίρης του Κατάρ, προχώρησε στην εξαγορά του γαλλικού οίκου μόδας Balmain, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της μία ακόμη εταιρεία υψηλής ραπτικής, καθώς διαθέτει μερίδιο και στην ιταλική Valentino.

Αν και οι οικονομικοί

όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Mayhoola συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει το 100% του γαλλικού οίκου.

Η Balmain είναι ένας οίκος μόδας που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχή, με τον διευθυντή δημιουργικού της Olivier Rousteing, να έχει γεμίσει το Instagram με φωτογραφίες της γνωστής οικογένειας Καρντάσιανς, τα μέλη της οποίας είναι ντυμένα με δημιουργίες της Balmain.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1945 από τον Pierre Balmain και επανήλθε σε θετική πορεία μετά την αναδιάρθρωσή της το 1995 υπό τον Alain Hivelin.

Η Mayhoola, διαθέτει μετοχές και στον οίκο Valentino, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αρχική δημόσια εγγραφή, το πιθανότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα