Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε βοήθεια στη Κύπρο

Του Ιωάννη Αντύπα

Την πρόθεση για παροχή επιπλέον βοήθειας προς την Δημοκρατία της Κύπρου αν της ζητηθεί, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ερώτηση του New Money στις Βρυξέλλες, σχετικά με τις πυρκαγιές που συνεχίζονται ασταμάτητες για τέταρτη ημέρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποίησε χθες τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να συνδράμει την Κύπρο,

καλύπτοντας τα κόστη μεταφοράς και λειτουργίας των αεροσκαφών κατάσβεσης πυράς από Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως «Κάνουμε βήματα για να παρέχουμε υποστήριξη στην Κύπρο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Η Ελλάδα έχει στείλει 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, όπως και η Γαλλία και Ιταλία. Οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζονται και θα σας ενημερώσουμε αν υπάρξει νέο αίτημα για βοήθεια από τη πλευρά της Κύπρου».

Από τη πλευρά του ο Κύπριος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος σε θέματα Ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, δήλωσε πως Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται η μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κύπρο.

Παράλληλα το γραφείο του Επιτρόπου βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο εσωτερικών της Κύπρου και η Επιτροπή έχει κινητοποιήσει το κέντρο συντονισμού έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα