Έκρηξη παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Ένα άτομο τραυματίστηκε όταν άνοιξε έναν φάκελο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι. Πρόκειται για γυναίκα εργαζόμενη στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο. Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας στόχος ήταν ο επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ,

Π. Τόμσεν.

Το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και κατά τις πρώτες πληροφορίες, το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, που επικαλείται την αστυνομία του Παρισιού, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βρίσκεται στα ίδια γραφεία με το ΔΝΤ.

Επί του παρόντος, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν το παγιδευμένο δέμα που εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι σχετίζεται με την αποστολή πακέτου-βόμβας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε ανακοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης, μεταξύ άλλων οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέφεραν: «...συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις».

Λαγκάρντ για έκρηξη στο Παρίσι: Δειλή πράξη βίας

«Πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί. Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Φρανσουά Ολάντ: Η Γαλλία παραμένει στο στόχαστρο των τρομοκρατών

Με απερίφραστο τρόπο καταδίκασε την επίθεση ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σπεύδοντας να προσθέσει ότι πρόκειται για μία πράξη που αποδεικνύει ότι η Γαλλία «παραμένει στο στόχαστρο» των τρομοκρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα