Eurostar: Οι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν στην Ευρώπη

Αύξηση κατά 17% σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών στη Γηραιά ήπειρο τις πρώτες δέκα εβδομάδες του 2017. Η ανάκαμψη έρχεται μετά τις σοβαρές απώλειες της περσινής χρονιάς, καθώς μειώνονται οι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αυτά ανακοίνωσε η Eurostar International σχετικά με τον αριθμό των τουριστών από τις ΗΠΑ που ταξίδεψαν με τα τρένα εξπρές της εταιρείας.

Παράλληλα, αυξήθηκε η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια,

κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι κρατήσει σημείωσαν άνοδο κατά 4% τις πρώτες δέκα εβδομάδες του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τον CEO της Eurostar, η οποία ανακοίνωσε ζημιές 25 δισ. στερλινών για το 2016, έναντι κερδών 34 εκατ. στερλινών για το 2015, «με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ και με την άνοδο στα επαγγελματικά ταξίδια, η αγορά τώρα σημειώνει ισχυρή ανάκαμψη και είμαστε αισιόδοξοι για τις φετινές προοπτικές».

Το 2016 το νούμερο των επιβατών της Eurostar υποχώρησε κατά 4%, μετά το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη, με επίκεντρο μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι και οι Βρυξέλλες, πόλεις που αποτελούν δύο από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς της Eurostar.

Οι πωλήσεις πέρυσι υποχώρησαν κατά 3% στα 794 εκατ. στερλίνες ή κατά 8% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ανάκαμψη παρατηρήθηκε στα τέλη του 2016, με τον Δεκέμβριο να αναδεικνύεται ως ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση όλων των εποχών, λόγω της πτώσης της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα για Breixt. Αυτό ώθησε τους Παριζιάνους να επισκεφθούν το Λονδίνο.

Η ανάκαμψη είναι ζωτικής σημασίας για τη Eurostar, καθώς ετοιμάζεται για τη σύνδεση Λονδίνου – Αμστερνταμ στα τέλη του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα