Ασταμάτητος ο πωλητής στην Eurobank


Ασταμάτητος είναι ο πωλητής μετοχών στην Eurobank καθώς ακόμη και την ημέρα που ανακοίνωσε η τράπεζα την απόδοση του καλυμμένου ομολόγου (2,9%), η μετοχή δέχεται σημαντικές πιέσεις.

Ο τίτλος έφθασε να χάνει έως και 16% μέσα σε μια εβδομάδα αφού στις 18 Οκτωβρίου βρισκόταν στα 0,728 ευρώ και χθες έκλεισε στα 0,637 ευρώ.

Σε πέντε ημέρες έχουν διακινηθεί μετοχές αξίας 16 εκατ. ευρώ και όπως όλα δείχνουν τα περισσότερα ανήκαν

στον πωλητή που αποχωρεί «άτσαλα» απο την μετοχή. Επι πέντε συνεδριάσεις η μετοχή κλείνει με μεγάλες απώλειες γεγονός που δείχνει ότι ο πωλητής δεν ενδιαφέρεται για τις τιμές, αλλά για να σταματήσει τις ζημιές. Εξάλλου είναι τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου και για τρίτο χρόνο η ελληνική αγορά δέχεται πιέσεις στις τράπεζες εξαιτίας των απαιτήσεων που ζήτησε το ΔΝΤ σχετικά με υποτιθέμενες κεφαλαιακές ανάγκες.

Είναι προφανές ότι, ο συγκεκριμένος διαχειριστής δεν θέλει να βρεθεί στην θέση να εγγράψει μεγάλες ζημιές στα τέλη Νοεμβρίου και αποχωρεί με κάθε κόστος. Εφόσον γνωρίζει κάτι περισσότερο για τις εξελίξεις στις ελληνικές τράπεζες μένει να δουμε αν θα δικαιωθεί ωστόσο οι ξένοι οίκοι έχουν διαφορετική γνώμη καθώς μόλις προχθές η Moody's τόνισε ότι η Eurobank- μαζί με την Εθνική- είναι οι καλύτερα τοποθετημένες τράπεζες για να μειώσουν τα NPL'S και να πετύχουν τους στόχους του SSM.

Ποιοί κατέχουν τα ποσοστά

Το 17,29% των μετοχών της Eurobank κατέχει το fund Fairfax του επενδυτή κ. Prem Watsa, ενω το 8,547% κατέχει το Capital Group.

Keywords
Τυχαία Θέματα