Ανοδος στην Ευρώπη πλην Λονδίνου - Διέγραψε τα κέρδη της χρονιάς ο FTSE100

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές μια ημέρα μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Τερέζα Μέι ότι η Βρετανία θα πάει σε πρόωρες κάλπες τον Ιούνιο. Νωρίτερα, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE100 αημείωνε απώλειες 0,12%, διαγράφοντας τα κέρδη που αποκόμισε απο τις αρχές της χρονιάς.

Την ίδια ώρα, αναμένονται οικονομικά στοιχεία, όπως ο πληθωρισμός Ευρωζώνης για τον Μάρτιο, αλλά και η έκθεση του ΔΝΤ για την Παγκόσμια Χρηματοοικονομική Σταθερότητα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν άνοδο 0,34% με τους

περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών σημείωναν νωρίτερα τις καλύτερες επιδόσεις μετά την ανακοίνωση κερδών. Η Rio Tinto έκανε άλμα 1,1% πριν την ανακοίνωση των αποτελέσμάτων της το απόγευμα.

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωναν επίσης άνοδο με τη Banco Popular να ενισχύεται 3,4% νωρίτερα. Η ισπανική Santander συγκέντρωσε 750 εκατ. ευρώ χθες Τρίτη μετά την πώληση perpetual ομολόγων (τίτλοι χωρίς ημερομηνία λήξης).

Στην κορυφλη του STOXX600 βρέθηκε η Vodak με άνοδο 5%, καθώς τα έσοδα ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων το α' τρίμηνο.

Η AB Foods είχε επίσης καλές επιδόσεις με άνοδο 3,5%, μετά την ανακοίνωση αύξησης κατά 36% των κερδών κατά το α' εξάμηνο της χρήσης, που αποδίδεται στην ανάκαμψη του κλάδου ζάχαρης, αλλά και των ισχυρών πωλήσεων της Primark.

Στον αντίποδα, η Burberry υποχώρησε άνω του 6%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω της μείωσης της ζήτησης στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν στο μεταξύ, στις χθεσινές εξελίξεις στη Βρετανία. Η στερλίνα, μετά τη «βουτιά» που σημείωσε πριν το διάγγελμα Μέι, στη συνέχεια έκανε άλμα πάνω από το υψηλό έξι μηνών, μετά τις ενδείξεις ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια έξοδο από την ΕΕ που θα είναι πιο «φιλική»« προς τις αγορές.

Στις ΗΠΑ, η Morgan Stanley ανακοινώνει σήμερα τα τελευταία στοιχεία για τα κέρδη, ακριβώς πριν το άνοιγμα της Wall. Χθες, η Goldman Sachs ανακοίνωσε λιγότερα κέρδη του αναμενόμενου προκαλώντας απώλειες στα ταμπλό.

Στην Ευρωζώνη αναμένονται αργότερα τα στοιχεί α για τον πληθωρισμό Μαρτίου.

Σε άλλα νέα, η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι μια αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα βοηθήσει το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας και θα είναι σε συνάφεια με την οικονομική ανάκαμψη που αναμένεται για την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα