Ιγγλέση – Κούνεβα: Οι Πασιονάριες κατά των αποκρατικοποιήσεων

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Παλιά τους τέχνη κόσκινο η διαμαρτυρία. Ενώ λοιπόν πριν από μια εβδομάδα οι της κυβέρνησης καλούσαν τα ΜΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου για τη "φιέστα" της έναρξης της επένδυσης από τη Fraport, δύο γυναίκες της αριστεράς αμφισβητούν εκ νέου την πολιτική που η κυβέρνηση χαράσσει. Είτε πρόκειται όμως για απλή επαναστατική γυμναστική σε στιλ «να μην ξεχνιόμαστε πως είμαστε και αριστεροί», είτε για πραγματική διαφωνία, το βέβαιο είναι πως οι κ.κ. Ιγγλέση και Κούνεβα έχουν βγει στο αντάρτικο.

Εβδομάδα λοιπόν δεν περνάει

που η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Κούνεβα να μην αμφισβητεί με ερωτήσεις και παρεμβάσεις της τις μελλοντικές αποκρατικοποιήσεις που προδιαγράφονται στη χώρα μας. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Όπως ενημέρωσε σε δελτίο τύπου της σήμερα το πρωί η κα. Κούνεβα «πίσω από την «αρχή της ουδετερότητας» κρύβει η Κομισιόν την άρνησή της να εξετάσει τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης σε πολλές χώρες της Ε.Ε. στο δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε φθηνό και καλής ποιότητας νερό».

Και η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τονίζοντας πως «απαντώντας σε ερώτηση της για τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων στην τιμή του νερού δια του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Καρμένου Βέλα, η Κομισιόν ουσιαστικά ακυρώνει την πρώτη απόλυτα επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, τη πρωτοβουλία Right2Water (Δικαίωμα στο Νερό) που συγκέντρωσε σχεδόν 1,9 εκατ. υπογραφές σε όλη την Ε.Ε. με βασικό αίτημα τη διατήρηση του νερού ως δημόσιου αγαθού και ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος».

Όμως και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, κα. Κατερίνα Ιγγλέση, συνεχίζει την οξεία ρητορική της κατά της επένδυσης στις Σκουριές και με άρθρα – παρεμβάσεις της στην ΑΥΓΗ προδιαγράφει ένα δύσκολο μέλλον για τους επενδυτές συνεχίζοντας το σφυροκόπημα της κατά της καναδικής εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο το ότι η κα. Ιγγλέση μόλις προ 20 ημερών μιλούσε και πάλι για την ανάγκη να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις για μια προσπάθεια όμως η οποία επενδυτικά προχωρά με εγγυήσεις που έχουν δοθεί από την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Την ίδια στιγμή πληροφορίες του newmoney.gr μιλούν και για αντιδράσεις των Οικολόγων Πράσινων σε πολλές επενδυτικές προσπάθειες οι οποίες συζητιούνται κυρίως ως προς τις περιβαλλοντικές συνέπειες αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα