Ευνοϊκή ρύθμιση και για τα γενόσημα φάρμακα


«Δώρο» της τελευταίας στιγμής και στις εταιρείες κατασκευής γενόσημων φαρμάκων έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με νομοτεχνική «βελτίωση» που κατέθεσε στο παρα πέντε της ψηφοφορίας στην προβληματική τροπολογία που οδηγεί σε αύξηση εως και 10% στις τιμές των προτότυπων σκευασμάτων.

Στην επίμαχη τροπολογία που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης προστέθηκε νομοτεχνική βελτίωση που αναφέρει τα εξής: «κατά την πρώτη εφαρμογή της παρ. 4, αν η τιμή ενός γενόσημου μειώνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο

του 10% επι της τιμής του προηγούμενου δελτίου τιμών, όλα τα γενόσημα λαμβάνουν τιμή ίση με το 75% της τιμής του αντίστοιχου προϊόντος αναφοράς».

Η επίμαχη τροποποίηση θεωρείται ευνοϊκή για τους κατασκευαστές γενόσημων φαρμάκων καθώς οι τιμές τους θα καθορίζονται στο 75% της τιμής του πρωτότυπου και όχι στο 65%, με το αιτιολογικό της αποτροπής των τεράστιων μειώσεων.

Η επίμαχη νομοτεχνική βελτίωση είναι η υπ. αριθμ. 7 στο έγγραφο που ακολουθεί:

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια τον κατάλογο με τις 8 νομοτεχνικές βελτιώσεις απέφυγε να μιλήσει για την επίμαχη.

Διαβάστε εδώ την επίμαχη τροπολογία

Keywords
Τυχαία Θέματα