Η Βρετανία πιέζει τις Βρυξέλλες για περισσότερες παραχωρήσεις στη συμφωνία για το brexit

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May την Παρασκευή θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τα αποτελέσματα μιας ιστορικής ψηφοφορίας σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit την επόμενη εβδομάδα είναι στα χέρια των Βρυξελλών, καθώς προέκυψαν ενδείξεις ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν τουλάχιστον να σημειώσουν πρόοδο προς την κατεύθυνση της συμφωνίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε μια νέα προσφορά σε μια προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο περί

το Brexit, αν και δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ζήτησε η Βρετανία, δήλωσαν οι άνθρωποι που γνωρίζουν την πλευρά της ΕΕ από τις διαπραγματεύσεις.

H May την Παρασκευή θα επιδιώξει να μετατοπίσει την ευθύνη στην πλευρά της ΕΕ και να πει ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα λάβει πάρει νομικά δεσμευτικές αλλαγές στο ως τώρα σχέδιο συμφωνίας πριν από την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με το εάν αυτό θα εγκρίνει ή όχι τη συμφωνία για το Brexit.

"Εργαζόμαστε από κοινού, αλλά οι αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις επόμενες μέρες θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην έκβαση της ψηφοφορίας" θα πει η May σε μια ομιλία στο Grimsby, ένα αγγλικό λιμάνι αλιέων, που ψήφισε δυναμικά υπέρ του Brexit το 2016.

Μιλώντας για λογαριασμό της May, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt, προσπάθησε να ενισχύσει την πίεση προς την ΕΕ προκειμένου αυτη να κάνει παραχωρήσεις, προειδοποιώντας ότι μια διακοπή των συνομιλιών θα μπορούσε να " δηλητηριάσει τις σχέσεις μας για πολλά χρόνια". Η ΕΕ πρέπει να είναι ευέλικτη, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC. "Αν τελειώσει δυσάρεστα η υπόθεση, οι πολίτες θα πουν ότι η ΕΕ έχει πάρει αυτή τη στιγμή λάθος θέση".

Keywords
Τυχαία Θέματα