Μαζικές πωλήσεις μετοχών της GVC Holdings από τον πρόεδρο και τον CEO

Η μετοχή της βρετανικής GVC Holdings Plc (μητρικής της Ladbrokes Coral) υποχώρησε νωρίτερα κατά 18%, κοντά σε χαμηλό εννέα ετών, μετά τις πωλήσεις τίτλων στις οποίες προχώρησαν με discount κορυφαία στελέχη της στοιχηματικής εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μεγάλες κανονιστικές αλλαγές και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού για τον στοιχηματικό κλάδο έχουν καταστήσει επιτακτική την επαγρύπνηση των επενδυτών τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, η GVC στάθηκε ικανή

να απομακρυνθεί από την καταιγίδα και ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα.

Η εταιρεία αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, ανησύχησε κάποιους επενδυτές με την προειδοποίηση που απηύθυνε ότι μια μείωση του μέγιστου ποσοστού στα τερματικά στοιχηματισμού σταθερών αποδόσεων (FOBTs) θα είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο έως και χιλιάδων καταστημάτων και την επίδραση στα κέρδη από βασικές δραστηριότητες κατά περίπου 135 εκατομμύρια λίρες το 2019.

Ο CEO, Kenneth Alexander και ο πρόεδρος, Lee Feldman, πούλησαν συνολικά 3 εκατ. μετοχές της GVC σε τιμή discount, 666 πενών – γεγονός που οι επενδυτές εξέλαβαν ως έλλειψη εμπιστοσύνης προς την εταιρεία.

Η τιμή της μετοχής υποχώρησε στις 562 πένες σήμερα, ενώ η τιμή των ανταγωνιστών William Hill Plc, Paddy Power Betfair Plc και 888 Holdings Plc βρέθηκαν επίσης στο κόκκινο του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο Λονδίνο.

Προσπαθώντας να επαναφέρει την ηρεμία, ο Alexander προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Και οι δυο μας παραμένουν πλήρως αφοσιωμένοι στη GVC και, ενώ εξακολουθώ να έχω την υποστήριξη των μετόχων, παραμένω εδώ με μακροπρόθεσμο ορίζοντα καθώς έχω ένα σχέδιο που θα διαρκέσει 3 και πλέον χρόνια για να επιτευχθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα