Υπόθεση Γεωργούλη: Ο πατέρας της Ελένης Χρονοπούλου χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη μετά την αποκάλυψη

Στο επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση. Η υπόθεση ερευνάται από τις βελγικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν την άρση της ασυλίας του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια εκείνος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και δηλώνει αθώος και κάνει λόγο για «συκοφαντική καταγγελία».

Το βράδυ της Τρίτης 18/4, μάλιστα, η Ελένη Χρονοπούλου γνωστοποίησε ότι εκείνη είναι η γυναίκα που καταγγέλει τον ηθοποιό, δημοσιεύοντας στον προσωπικό

της λογαριασμό στο Facebook μια μακροσκελή ανάρτηση μέσα από οποία «έσπασε» τη σιωπή της.

Σήμερα 19/4, μέσα από την εκπομπή «T-Live» και την Λώρα Ιωάννου, έγινε γνωστό πως ο πατέρας της καταγγέλλουσας που είχε κρατήσει ως επτασφράγιστο τα όσα ισχυρίζεται ότι έζησε από τον Αλέξη Γεωργούλη, χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος.

Συγκεκριμένα, σύμωνα με την δημοσιογράφο του Alpha, ο 85χρονος σοκαρίστηκε με όσα αποκαλύφθηκαν για την κόρη του και τον Ευρωβουλευτή και χρειάστηκε να τον εξετάσει γιατρός -καθώς ο αιφνιδιασμός του ήταν μεγάλος. Ευτυχώς, όμως, δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ελένη Χρονοπούλου για τον Αλέξη Γεωργούλη:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται», έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Χρονοπούλου.

Διαβάστε ακόμα:

Αλέξης Γεωργούλης: Η μητέρα του «λύνει» τη σιωπή της – «Ξέρω το παιδί μου – Ό, τι είναι, θα φανεί μετά τις εκλογές»

Τατιάνα Στεφανίδου – Νίκος Ευαγγελάτος: Στο γήπεδο μαζί με τον γιο τους, Νικόλα – Φωτογραφίες

Παύλος Γερουλάνος: Η ανακοίνωση για το «τελευταίο αντίο» στην αδερφή του – Θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα