Συνάδελφος σταθμάρχη: «Παραδέχτηκε το λάθος του μπροστά μας»

Ο συνάδελφος του σταθμάρχη που φέρεται να έχει ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε στην εκπομπή «T-live» το μεσημέρι της Τετάρτης 1/3. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρισκόταν μαζί με τον σταθμάρχη τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων και περιέγραψε στη μεσημεριανή εκπομπή του Alpha την αντίδρασή του.

Ακόμα, ο ίδιος – που είναι επίσης σταθμάρχης – έκανε τη δική του εκτίμηση για το πώς συνέβη το δυστύχημα.

«Δεν βλέπαμε τηλεόραση. Ήμουν μαζί του όμως όλο το βράδυ. Δεν κατάλαβε τι λάθος έκανε στην αρχή. Μετά

το κατάλαβε. Όταν έμαθε για το δυστύχημα ήμασταν εκείνη την ώρα μαζί. Τα έχασε, δεν μίλησε καθόλου. Τον ρώτησα τι έκανε, μου είπε ότι το τρένο το έβαλε κανονικά στη γραμμή», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Και συνέχισε: «Μετά κατάλαβε το λάθος του. Έκανε καθαρά λάθος. Είναι ανθρώπινο λάθος. Δεν πατάς κανένα κουμπί, γυρίζεις τα κλειδιά στην ευθεία ή στη διαγώνιο. Τα συστήματα μία χαρά λειτούργησαν. Το λάθος είναι καθαρά δικό του και το παραδέχτηκε και χθες εκεί.

Το παραδέχτηκε μπροστά μου. Είναι καθαρά ανθρώπινο λάθος. Δεν πατάς κάποιο κουμπί. Γυρίζεις τα κλειδιά. Ποιο σύστημα φταίει; Το παραδέχτηκε μπροστά μου».

Στη συνέχεια, ο συνάδελφος του σταθμάρχη είπε αναφορικά με την ταυτότητά του: «Δύο μήνες είναι σταθμάρχης ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ήταν παλιά στον ΟΣΕ, μετά πήγε στο υπουργείο και τώρα γύρισε και έγινε σταθμάρχης. Είναι 60 χρονών. Εκπαιδεύτηκε 3 μήνες θεωρεία, 3 μήνες πρακτική, όσο κάνουμε όλοι.

Χθες, έπρεπε να επαναφέρει τα κλειδιά στην ευθεία και δεν θα γινόταν τίποτα. Ξέχασα να γυρίσει τα κλειδιά. Φαίνεται και στον πίνακα, αν άλλαξαν οι γραμμές. Δεν γύρισε το κλειδί, είναι απλό».

Διαβάστε ακόμα:

 Survivor All Star: Εκτός αέρα λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη

 Τέμπη: Η συγκινητική στιγμή που μάνα συναντά την κόρη της μετά το δυστύχημα

 Τέμπη: Το μήνυμα στην ελληνική γλώσσα του Εμμανουέλ Μακρόν μετά το δυστύχημα

Keywords
Τυχαία Θέματα