Στην κουζίνα με τα παιδάκια σας: Συνταγή για τα πιο εύκολα, νόστιμα και υγιεινά pancakes που θα σας ξετρελάνουν!

Το τελευταίο διάστημα όλοι μένουμε στο σπίτι γιατί πολύ απλά θέλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας από τον κορονοϊό -ναι, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλουμε φρένο στην εξάπλωσή του.

Η αλήθεια όμως είναι πως οι ώρες κυλούν αργά και βασανιστικά. Καθαρίζουμε, ξανακαθαρίζουμε, πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά, τα ξαναπλένουμε, κάνουμε μάσκες ομορφιάς, διαβάζουμε βιβλία, ακούμε ωραίες μουσικές, παρακολουθούμε ταινίες και σειρές και τρώμε δίχως αύριο, κάνοντας την προσευχή μας να αργήσει πολύ να έρθει το Καλοκαίρι.

Τι

γίνεται όμως όταν έχετε παιδιά και ψάχνετε συνεχώς καινούργιους και διαφορετικούς τρόπους για να κρατήσετε απασχολημένα αφού το μυαλό τους είναι πάντα έξω και στο παιχνίδι;

Εμείς είμαστε εδώ σας προτείνουμε να μπείτε στην κουζίνα μαζί τους και να ετοιμάσετε τα πιο νόστιμα, εύκολα και υγιεινά pancakes, μια συνταγή που μας έδωσε ο μάγειρας Αντώνης Πανταζής.

Είναι τέλεια για πρωινό αλλά και για τις στιγμές εκείνες που θέλετε κάτι γλυκό χωρίς πολλές θερμίδες -και αν κρίνουμε από τη δική μας περίπτωση, αυτές είναι πια πάρα πολλές. Ακολουθούν τα υλικά -είμαστε σίγουροι πως όλες τα έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας- και η εκτέλεσή τους:

Υλικά: 

Για τα Pancakes: 

2 κούπες βρώμη αλεσμένη

1 κούπα γάλα

1 αυγό

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 βανίλια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το γαρνίρισμα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές:

Φρέσκα φρούτα

Μέλι

Ξηροί καρποί

Μαρμελάδα

Γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ βάζουμε την βρώμη αφού προηγουμένως την έχουμε αλέσει στο μούλτι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα και το ξύσμα από το πορτοκαλί. Κατόπιν ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε λίγο.

Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2′ λεπτά περίπου την κάθε πλευρά -είναι έτοιμα όταν αρχίζουν και κάνουν μικρές φουσκάλες στην επιφάνειά τους.

Γαρνίρουμε με ό,τι θέλετε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Φωτογραφίες: Pinterest

Δες ακόμα μερικά τέλεια και σχετικά  θέματα με την άσκηση, τη μαγειρική και τη διατροφή και προσπάθησε να τα ακολουθήσεις πιστά:

Νηστεύεις; Πες ναι σε αυτές τις “Υπερτροφές”

Khloe Kardashian: Αυτές είναι οι τροφές που δεν λείπουν από την καθημερινότητά της!

Kate Hudson: Το πρόγραμμα άσκησης και διατροφής που ακολουθεί καθημερινά!

Οι 3 απλές ασκήσεις των celebrities για να δείχνουν υπέροχες με κάθε φόρεμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα