Πέτρος Συρίγος: Κανελόνια κρέπας γεμιστά με κιμά!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Κανελόνια κρέπας γεμιστά με κιμά! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

Για τις κρέπες

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα γάλα

4 αυγά

λίγο αλάτι

Για τον κιμά

750 γρ κιμά ελιά

2 κτ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

100 ml κρασί λευκό

1 κτ.σ πελτέ ντομάτας

150 γρ τυρί πεκορίνο (τριμμένο)

1 αυγό

1 ξύλο κανέλα

150 γρ σφιχτή μπεσαμέλ

αλάτι, πιπέρι

Για το στήσιμο

250 γρ σάλτσα ντομάτας

200 γρ τυρί πεκορίνο

(τριμμένο)

Εκτέλεση:

Για τις κρέπες

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ψήνουμε τις κρέπες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη.

Για τον κιμά

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον κιμά καλά να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε τον πελτέ, την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε  και σβήνουμε με κρασί.

Βράζουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερο. Βγάζουμε από την εστία και βάζουμε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι. Αυτό το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε έξτρα υγρά στον κιμά. Όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, το αυγό και το τριμμένο τυρί.

Για το στήσιμο

Απλώνουμε τις κρέπες στον πάγκο μας. Απλώνουμε λίγο τυρί στις κρέπες και στο κέντρο βάζουμε τον κιμά. Τυλίγουμε ρολάροντας τις κρέπες, μια μια κλείνοντας καλά απ όλες τις πλευρές. Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας ώστε να έχει υγρασία από κάτω και στρώνουμε όλες τις κρέπες τη μια δίπλα στην άλλη.

Προσθέτουμε πάλι από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας(είτε έτοιμη σε βαζάκι,είτε σάλτσα ντομάτας που μας εχει περισσέψει). Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο,σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες άδειες κρέπες και πασπαλίζουμε πάλι με λίγο τυρ. (σκεπάζουμε με τις άδειες κρέπες για να προστατεύσουμε να  μην μας καούν τα κανελόνια μας).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα