Πέθανε ο Δημήτρης Χριστόφιας

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 72 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική μονάδα θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από το Σάββατο 18 Μαΐου, ενώ δύο μέρες αργότερα εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη και παρουσίαζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Οι θεράποντες ιατροί του έκριναν χθες,

μετά από ιατρικό συμβούλιο, ότι ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας διετέλεσε ως 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε στο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης. Ήταν επίσης πρώην γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Συλλυπητήρια έστειλε ο κ. Αναστασιάδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια. Ενός πολιτικού που για χρόνια πορευτήκαμε σε παράλληλες πορείες, πάντοτε όμως για το καλό του τόπου. Στην οικογένειά του στέλνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», έγραψε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Περισσότερα στο ant1news.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα