Mapping: Ο νέος τρόπος να απλώνετε το φον ντε τεν!

Για το φον ντε τεν έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις. Τόσο για τη σωστή απόχρωση όσο και για την εφαρμογή. Οι make up artists αποκαλύπτουν κατά καιρούς τα μυστικά τους ώστε να αποκτήσετε τέλεια όψη. Άλλωστε είναι η βάση του μακιγιάζ. Και αν αυτή δεν είναι σωστή τότε τίποτα δεν πρόκειται να πάει καλά στη συνέχεια.

Είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο θα απλώσετε τα χρώματα και αν δεν έχει τη σωστή υφή, απόχρωση και ποιότητα δεν πρόκειται το “έργο τέχνης” να γίνει αριστούργημα.

Κάθε σεζόν νέες τεχνικές έρχονται στην επιφάνεια αφού οι ειδικοί προσπαθούν να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα

ειδικά όταν έχουν να κάνουν με celebrities ή top models στα παρασκήνια των shows.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Coombs (@jennycoombsmakeup) στις 19 Ιούν, 2019 στις 1:07 πμ PDT

H τελευταία όμως τεχνική είναι ιδιαίτερα και υπέροχη. Ονομάζεται mapping και αν προσπαθήσουμε να τη μεταφράσουμε θα λέγαμε πως στα ελληνικά σημαίνει “χαρτογράφηση”. Αυτό σημαίνει ότι απλώνετε το φον ντε τεν μόνο στα σημεία που χρειάζεται και όχι σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη | ᴀɴɴᴀᴢ ᴍᴀᴋᴇᴜᴘ ᴀʀᴛɪsᴛ | (@annaz.mua) στις 7 Μάρ, 2019 στις 4:18 πμ PST

Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι τώρα. Με το πινέλο ή το beauty blender καλύπτατε όλο το πρόσωπο και το λαιμό ώστε να μη δημιουργείται το εφέ της μάσκας. Τώρα όμως όλα αυτά αλλάζουν. Με το mapping θα αποκτήσετε ένα διακριτικό αποτέλεσμα και παράλληλα θα καλύψετε τυχόν ατέλειες μόνο στα σημεία που το έχουν ανάγκη. Σύμμαχος του φον ντε τεν στη συγκεκριμένη τεχνική είναι το κονσίλερ.

Πώς θα το πετύχετε: Αρχικά θα βρείτε το τέλειο φον ντε τεν για εσάς. Στη συνέχεια πρέπει να αποφασίσετε ποιο look επιθυμείτε. λαμπερό, βελούδινο και ματ ή απόλυτη κάλυψη. Στη συνέχεια απλώνετε το primer. Είναι απαραίτητο μην το ξεχνάτε. Αν η επιδερμίδα σας είναι ιδιαίτερα θαμπή τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα illuminating primer. Καλό είναι να αναμίξετε την ενυδατική σας κρέμα με το ή το λάδι προσώπου με το φον ντε τεν για φυσικό αποτέλεσμα και εύκολη εφαρμογή.

Τέλος, το απλώνετε στη ζώνη Τ, τα πλάγια σημεία της μύτης και σε όποιο σημείο του προσώπου έχετε κηλίδες ή πανάδες. Δώστε μεγαλύτερη σημασία στην περιοχή γύρω από τη μύτη. Είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη και συνήθως παρουσιάζει κοκκινίλες. Μην ξεχνάτε τη φυσική γραμμή των μαλλιών και τα αυτιά όπως επίσης το πηγούνι και το λαιμό.

Ποια σημεία πρέπει να αποφύγετε: Τα ζυγωματικά έχουν φυσική λάμψη οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να απλώσετε φον ντε τεν όπως επίσης και το κέντρο της μύτης ή το ντεκολτέ.

Διαβάστε ακόμη:

H Kim Kardashian ανεβάζει beauty video με τη γιαγιά της και ρίχνει το Instagram!

To vintage περλέ μανικιούρ επανέρχεται και σας ξυπνά αναμνήσεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα