Καρπούζι: Tα οφέλη για την επιδερμίδα και συνταγή face mist για ενυδάτωση!

Το πιο γλυκό, δροσερό καλοκαιρινό φρούτο είναι το καρπούζι και στην Ελλάδα το έχουμε άφθονο!

Δεν κάνει μόνο καλό στο να το τρώμε. Το καρπούζι αποτελείται από περίπου 92% νερό, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φυσικό ενυδατικό για την επιδερμίδα για αυτό έχει κερδίσει το ενδιαφέρον στη βιομηχανία της ομορφιάς και διάφορες φόρμουλες χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο φρούτο, που έχει διάφορα θρεπτικά

συστατικά, για extra boost αλλά και για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες.

Τώρα που κουβάλησα καρπούζι από το χωριό μου ξέρω πολύ καλά τι θα το κάνω!


Ποια είναι τα οφέλη της έκχυσης καρπουζιού στην επιδερμίδα;

#Βιταμίνες:

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας. Η βιταμίνη C προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, ενώ η βιταμίνη Α βοηθά στην αναγέννηση του θαμπού ή κατεστραμμένου δέρματος.

#Αντιοξειδωτικά:

Το καρπούζι περιέχει αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο και τη βήτα-καροτίνη, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τις ακτίνες UV και τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

#Αμινοξέα:

Το καρπούζι περιέχει αμινοξέα όπως η κιτρουλίνη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα, οδηγώντας σε μια πιο υγιή επιδερμίδα.

#Απολέπιση:

Τα φυσικά ένζυμα στο καρπούζι μπορούν να κάνουν απαλή απολέπιση του δέρματος, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και προάγοντας μια πιο λεία υφή.

#Αντιγήρανση:

Ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών και βιταμινών στο καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης υποστηρίζοντας την παραγωγή κολλαγόνου και αποτρέποντας το οξειδωτικό στρες. Προστατεύοντας το δέρμα από το οξειδωτικό στρες, το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην προώθηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης».

#Έλεγχος λιπαρότητας:

Το καρπούζι είναι μη φαγεσωρογόνο και κατάλληλο για λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της υπερβολικής παραγωγής λιπαρότητας και να διατηρήσει μια ισορροπημένη επιδερμίδα.

#Ανακούφιση από ηλιακά εγκαύματα:

Η εφαρμογή χυμού καρπουζιού μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα λόγω των καταπραϋντικών και ενυδατικών ιδιοτήτων του.

#Κατάλληλο για δέρμα με τάση για ακμή ή φλεγμονή:

Το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ερυθρότητας, του ερεθισμού και της ευαισθησίας του δέρματος.

Πως θα φτιάξετε σπίτι το πιο ανακουφιστικό και δροσιστικό face mist με καρπούζι!

Συστατικά:

1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό καρπούζι (στραγγιστό)
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (προαιρετικά, για πρόσθετη υγρασία)
Ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα κομμάτια φρέσκου καρπουζιού μέχρι να έχετε έναν λείο χυμό.  Στραγγίστε το για να αφαιρέσετε τυχόν σπόρους.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χυμό καρπουζιού, το ροδόνερο και τη γλυκερίνη (αν χρησιμοποιείτε).

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Χρησιμοποιώντας ένα χωνί, αδειάστε το μείγμα σε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού.
Αποθηκεύστε το μπουκάλι σπρέι στο ψυγείο για να το διατηρήσετε δροσερό και αναζωογονητικό.

Πριν τη χρήση, ανακινήστε το μπουκάλι για να αναμειχθούν τα συστατικά. Ψεκάστε στο πρόσωπό σας όσο χρειάζεται, κρατώντας τα μάτια σας κλειστά.

Καλό θα ήταν να μην το κρατήσετε πάνω από δυο εβδομάδες. Το face mist είναι το πιο απαραίτητο προϊόν ομορφιάς για τη τσάντα και ειδικά αυτήν την περίοδο που το δέρμα μας διψά για ενυδάτωση!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Japanese beauty: Πως θα φτιάξεις πανεύκολα την πιο αποτελεσματική θεραπεία μαλλιών με ρυζόνερο! 

Keywords
Τυχαία Θέματα