Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Δεν ασκούμε body shaming σε κανέναν”

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου άφησε για λίγο τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στην Αμερική για να τη δούμε ως κριτή στο Greece’s Next Top Model.

Τα σχόλια των τεσσάρων κριτών στις οντισιόν του ριάλιτι μόδας, σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από τα Μέσα, αλλά και τους χρήστες των social media. Η Ηλιάνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό InStyle, τόνισε πως δεν ασκούν body shaming σε κανέναν.

«Δεν έρχεται η μαμά μου στο σόου για να μας ρωτήσει αν πρέπει να χάσει κιλά ή όχι. Έρχεται μια κοπέλα που μας λέει ότι θέλει να γίνει μοντέλο. Αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει. Όλα τα κορίτσια που έχουν συμμετάσχει είναι πανέμορφα και είμαστε χαρούμενοι που είχαν το θάρρος να κριθούν. Όταν έρθει ωστόσο μια κοπέλα και σου πει ότι θέλει να γίνει μοντέλο υψηλής ραπτικής ενώ ανήκει στην plus size κατηγορία, τότε κάπου έχει κάνει εκείνη λάθος. Δεν ασκούμε body shaming σε κανέναν. Είμαι πάντα υπέρ της γυναίκας. Ως επαγγελματίας, όμως, δεν μπορώ να λέω πράγματα που δεν ισχύουν. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν», τόνισε.

Μιλώντας για τη δική της πορεία, εξομολογήθηκε πως έχει και η ίδια στο παρελθόν δεν άρεσε σε όλους: «Όταν ξεκίνησα, δεν άρεσα σε πολλούς στο χώρο επειδή είμαι μελαχρινή και έχω σκούρο δέρμα. Δεν το άφησα να με επηρεάσει. Δέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι. Είμαι μια κλασική Ελληνίδα και χαίρομαι για αυτό».

Όπως αποκάλυψε, δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος μοντέλου, αλλά: «Μου αρέσουν διάφορα είδη μοντέλων. Η κοπέλα που διαθέτει τα φυσικά προσόντα κάθε κατηγορίας περνά στην επόμενη φάση. Το έξτρα στοιχείο που πρέπει να έχει είναι η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας. Μπορεί να δεις πολλές όμορφες γυναίκες που δεν μπορούν να γίνουν μοντέλα και άλλες λιγότερο όμορφες που έχουν αυτό το κάτι. Η ενέργεια που πηγάζει από μέσα μας είναι το άλφα και το ωμέγα σε αυτή τη δουλειά. Πολλές φορές η προσωπικότητα υπερισχύει της εμφάνισης. Σε ένα κάστινγκ θα μοιάζεις εξωτερικά με άλλα 500 κορίτσια τουλάχιστον. Όταν όμως ο πελάτης θα θέλει κάτι συγκεκριμένο από ένα μοντέλο, τότε είναι που θα ξεχωρίσει εκείνη με την πιο ισχυρή προσωπικότητα».

Διαβάστε ακόμη:

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Πώς ανακοίνωσε στον σύζυγό της την εγκυμοσύνη της;

Keywords
Τυχαία Θέματα