Γνωρίζατε ότι το Χειμώνα η εφαρμογή του φον ντε τεν γίνεται διαφορετικά;

Η επιδερμίδα το χειμώνα έχει διαφορετικές ανάγκες αφού λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας έχει τάση ξηρότητας που σημαίνει ότι αφυδατώνεται πιο εύκολα. Η αίσθηση του τραβήγματος είναι έντονη ενώ συνειδητοποιείτε ότι δεν “στρώνουν” σωστά τα προϊόντα μακιγιάζ και παράλληλα δεν παραμένουν στη θέση τους για ώρες. Θα πρέπει, όπως καταλαβαίνετε, κάποιες συνήθειες να αλλάξουν όπως για παράδειγμα η εφαρμογή του φον ντε τεν. Όχι, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε το προϊόν που χρησιμοποιείτε αλλά τον

τρόπο που το απλώνετε.

Η πρώτη και σημαντικότερη συμβουλή που δίνουν οι make up artists είναι ότι δεν πρέπει να απλώνετε το φον ντε τεν με σκληρές κινήσεις στο δέρμα. Επίσης αποφεύγετε να το τρίβετε. Το πιο σωστό είναι να χρησιμοποιείτε το ειδικό σφουγγαράκι η ακόμη καλύτερα πινέλο με φυσικές τρίχες και ταμποναριστά να το εφαρμόζετε σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και το λαιμού. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα μπορεί να αναπνεύσει και κυρίως δεν ταλαιπωρείται.

Η ποσότητα επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα και πάλι με τους ειδικούς πρέπει να είναι ελάχιστη. Ένα πολύ λεπτό στρώμα είναι αρκετό ώστε να καλύψει τυχόν ατέλειες και δυσχρωμίες αλλά και να χαρίσει την απαραίτητη λάμψη στην επιδερμίδα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα σας, μια τεχνική την οποία ακολουθούν αρκετοί εδικοί το τελευταίο διάστημα αφού θεωρούν ότι έτσι μπορούμε να ελέγχουμε την ποσότητα.

Αν παρ’ όλα αυτά παρατηρείτε ότι το δέρμα σας συνεχίζει να είναι ξηρό τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε την facialist ή τον δερματολόγο σας ώστε να σας βοηθήσουν. Παράλληλα ελέγξτε αν το φον ντε τεν που χρησιμοποιείτε έχει πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες στη σύνθεση του γιατί είναι μια λεπτομέρεια που παίζει μεγάλο ρόλο. Αν όχι, τότε πράγματι θα πρέπει να επιλέξετε μια έξτρα ενυδατική φόρμουλα ή μία πιο ελαφριά όπως είναι οι CC Creams ή οι BB που είναι κατάλληλες ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Διαβάστε ακόμη:

Τα λάδια που πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας αν θέλετε να αποκτήσετε τα μαλλιά των stars

Η make up artist της Emma Stone αποκαλύπτει το μυστικό για τις τέλειες βλεφαρίδες της

Keywords
Τυχαία Θέματα