Dry Shampoo: ‘Oλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το dry shampoo βρίσκεται στο μπάνιο ή την τσάντα των περισσότερων από εσάς ειδικά αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη λιπαρότητα. Είναι ιδανικό αφού με ένα ψέκασμα ανανεώνετε το χτένισμα σας και τα μαλλιά σας δείχνουν αξιοπρεπή. Επίσης σας λύνει τα χέρια τις μέρες που δεν προλαβαίνετε να λουστείτε. Άλλωστε εκεί βρίσκεται και το μυστικό της επιτυχίας του. Δεν πρόκειται για ένα σαμπουάν που πρέπει να ξεβγάλετε και στη συνέχεια να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Απλά το απλώνετε στις ρίζες και είστε έτοιμες.

Οι hairstylists μάλιστα το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν έξτρα όγκο.

Αρκετές από εσάς όμως δεν ξέρετε να το χρησιμοποιήσετε ή δεν το συμπαθείτε ιδιαίτερα. Κι αυτό γιατί αν και είναι ξηρό δεν παύει στο εσωτερικό του μπουκαλιού να υπάρχει ένα υγρό προϊόν. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα ψεκάσετε τα μαλλιά σας με το ξηρό σαμπουάν θα πρέπει να περιμένετε ελάχιστα ώστε να δείτε το αποτέλεσμα που δημιουργεί. Και παράλληλα να τα δουλέψετε με τα δάχτυλα σας ώστε να στρώσουν όπως επιθυμείτε.

Αυτά τα ελάχιστα λεπτά σας προκαλούν μία σύγχυση αφού το σαμπουάν δεν έχει στεγνώσει και πιστεύετε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σαν να έχετε απλώσει σπρέι χτενίσματος. Μπορεί να συμβεί φυσικά κάτι τέτοιο και οφείλεται στην απόσταση από την οποία κρατάτε το μπουκάλι με το ξηρό σαμπουάν. Κανονικά να κρατάτε το drys shampooo τουλάχιστον 30 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας ώστε να υπάρχει περιθώριο το υγρό στοιχείο που περιέχει να μεταμορφωθεί, να αλλάξει δηλαδή μορφή.

Περιμένετε μερικά λεπτά και κάνετε μασάζ ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Επιμένετε στις ρίζες κάνοντας και πάλι μασάζ αλλά αυτή τη φορά στο τριχωτό.

Προσοχή: Η λιπαρότητα παρουσιάζεται μόνο στη ρίζα. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να απλώνετε ξηρό σαμπουάν στις άκρες των μαλλιών οι οποίες είναι συνήθως ξηρές και ταλαιπωρημένες. Αν τις ψεκάσετε θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

Διαβάστε ακόμη:

Ένας νέος τρόπος καθαρισμού της επιδερμίδας που θα σας ενθουσιάσει!

H make up artist της Charlize Theron αντί για ψεύτικες βλεφαρίδες χρησιμοποιεί την αγαπημένη της μάσκαρα

Keywords
Τυχαία Θέματα