Και πίνω μπίρες...

17:21 8/4/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαι πίνω μπίρες...Δευτέρα, Απρίλιος 8, 2019 - 17:20

❱❱ Ερευνητές ανακάλυψαν ότι συστατικό του λυκίσκου που περιέχεται στο ποτό «σκοτώνει» τον καρκίνο σε ήπαρ και κόλον

«Εις υγείαν» με την κυριολεκτική σημασία του όρου μπορούν να λένε πλέον οι λάτρεις της μπίρας, αφού, σύμφωνα με νέα έρευνα, το εν λόγω αλκοολούχο ποτό καταπολεμά αποτελεσματικά τον καρκίνο του κόλου και του ήπατος.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Ορεγκον διαπίστωσαν

ότι η ευεργετική δράση της μπίρας στην ανθρώπινη υγεία οφείλεται στην περιεκτικότητά της σε λυκίσκο, δραστικό συστατικό του οποίου αποδείχθηκε ότι μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα σε ήπαρ και κόλον.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την ουσία xanthohumol, γνωστή και ως ΧΝ, και δύο παράγωγά της, τα DXN και TXN. «Η ΧΝ ήταν γνωστό ότι αναχαιτίζει τη γρήγορη αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων. Σε αυτή την έρευνα δείξαμε όχι μόνο την ικανότητά της να σταματά την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και ότι μπορεί να σκοτώσει δύο σειρές ηπατικών καρκινικών κυττάρων και δύο σειρές καρκινικών κυττάρων του κόλου. Μελετήσαμε αυτού του είδους τα καρκινικά κύτταρα επειδή η κατανάλωση XN από στόματος οδηγεί σε υψηλές συγκεντρώσεις στο έντερο και το συκώτι» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Αντριαν Γκόμπαρ.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ωστόσο ότι οι δοκιμές τους έγιναν σε συνθήκες εργαστηρίου, επομένως πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν παρόμοια δράση της ουσίας και μέσα από την κατανάλωση μπίρας.

Η ουσία ΧΝ είναι πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων, χημικών ουσιών που συναντώνται στα φυτά και έχουν παρόμοια δράση με τα γυναικεία οιστρογόνα. Παλαιότερες έρευνες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στην καταπολέμηση ορμονικού τύπου καρκίνων, όπως του στήθους και των ωοθηκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα