Ξηρή επιδερμίδα; Πώς να την ενυδατώσετε

Το κρύο μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας και να κάνει ξηρή την επιδερμίδα σας. Δείτε τι να κάνετε για να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

1. Ελέγξτε τα συστατικά στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε
Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα μετά από ένα ζεστό ντους για να «κλειδώσετε» την υγρασία στην επιδερμίδα σας. Προτιμήστε τις κρέμες που περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα συστατικά: υγροσκοπικά, όπως γλυκερίνη, γαλακτικό οξύ, σορβιτόλη, υαλουρονικό οξύ ή άλφα υδροξυοξέα. Αυτά δεσμεύουν το νερό και αποτρέπουν την απώλεια νερού. Μείνετε μακριά από αρωματισμένα προϊόντα, αντιβακτηριακά

προϊόντα και προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ.

2. Κάντε σωστά ντους
Προτού μπείτε για μπάνιο, καλό είναι να κάνετε απολέπιση στο στεγνό δέρμα του σώματός σας. Προτιμήστε το μπάνιο με χλιαρό νερό (ακόμη κι αν απολαμβάνετε τα καυτά ντους) και μην πλένεστε για πολλή ώρα (δέκα λεπτά αρκούν). Σκουπίστε την επιδερμίδα σας με ταμποναριστές κινήσεις και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα.

3. Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα
Αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια, τα αρωματισμένα προϊόντα και γενικά ό,τι περιέχει αλκοόλ.

4. Προσθέστε αυτά τα φαγητά στη διατροφή σας
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα. Η σαρδέλα, το σκουμπρί και ο φρέσκος σολομός είναι μερικές καλές επιλογές για την επιδερμίδα.

5. Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό
Η ζάχαρη και οι επεξεργασμένες τροφές δεν είναι βλαβερές μόνο για τη σιλουέτα σας, αλλά και για την επιδερμίδα σας. Η κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές, κάτι το οποίο είναι αρνητικό για το ήδη επιβαρυμένο δέρμα σας.

The post Ξηρή επιδερμίδα; Πώς να την ενυδατώσετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα