Τρεις μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή σας

Είναι γεγονός πως ακόμα και οι πιο ανεπαίσθητες αλλαγές σε συνήθειες της καθημερινότητας μπορούν να έχουν φέρουν αλλαγές στα συναισθήματα.
Τρία μικρά μυστικά που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο χαρούμενοι και παραγωγικότεροι.

1 Μιλάτε με τους ανθρώπους γύρω σας

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Experimental Psychology βρήκε πως οι άνθρωποι περνούν την καθημερινή τους μετακίνηση πιο καλά όταν πιάνουν την κουβέντα σε έναν άγνωστο. Ξεπεράστε λοιπόν την αμηχανία της συνομιλίας με έναν άγνωστο και θα διαπιστώσετε πως κάνετε μεγάλη χάρη και σε εσάς και σε αυτόν.

2 Κάντε

αύριο κάτι χαρούμενο

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emotion βρήκε πως αν δίνουμε προτεραιότητα στην αισιοδοξία, τότε γινόμαστε αυτομάτως και πιο χαρούμενοι. Πώς γίνεται αυτό; Φτιάχνοντας έτσι τη μέρα μας ώστε να περιλαμβάνει απαραιτήτως και δραστηριότητες που μας γεμίζουν χαρά.

Φροντίστε λοιπόν να στριμώξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τα χόμπι σας ή ό,τι λειτουργεί ως πηγή χαράς, ό,τι κι αν είναι αυτό. Η ιδέα εδώ είναι πως δεν πιέζεστε να νιώσετε χαρούμενοι, κάνετε απλώς τα πράγματα που εγγυημένα σας κάνουν χαρούμενους.

3 Καταγράψτε 3 πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε ευγνωμοσύνη

Ο κανόνας των «τριών καλών πραγμάτων» είναι μια άσκηση που αναπτύχθηκε από τον ψυχολόγο Martin Seligman και τους συναδέλφους του και αποτελεί πια παγκόσμια σταθερά. Περιγράφεται εξάλλου αναλυτικά και επισήμως από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Κάθε βράδυ λοιπόν πριν τον ύπνο γράφετε τα τρία πράγματα που πήγαν καλά για σας αυτή τη μέρα, και μια σύντομη εξήγηση γιατί κρίνονται θετικά και πώς νιώσατε γι’ αυτό. Και όλα χωρούν εδώ, από τα απλά και μικρά, όπως η θερμή καλημέρα που ακούσατε από τον γείτονα, μέχρι τα μεγάλα και σπουδαία.

Ο Seligman και η ομάδα του βρήκαν πως οι άνθρωποι που εφάρμοσαν τα «τρία καλά πράγματα» ένιωσαν πιο χαρούμενοι και λιγότερο στρεσαρισμένοι για τους επόμενους έξι μήνες.

The post Τρεις μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα