Macrame by Evi Sazakli: Ονειρεμένα κοσμήματα φτιαγμένα κόμπο κόμπο

Η Εύη Σαζακλή άφησε πίσω της 22 χρόνια δημοσιογραφίας για να ασχοληθεί με τη δημιουργία κοσμημάτων. Μπαίνει δυναμικά στο χώρο με πρωτότυπες δημιουργίες και ομορφαίνει το στιλ των γυναικών, μετατρέποντας την καθημερινότητά μας, σε μία χρωματιστή πραγματικότητα.H δημιουργός Εύη Σαζακλή

Κοσμήματα με την ιδιαίτερη τέχνη του μακραμέ, βγαλμένα από το δικό της μαγικό και πολύχρωμο κόσμο, θα σας κάνουν να νιώθετε μοναδική και όμορφη, κάθε φορά που θα τα φοράτε.

Τί είναι το μακραμέ
Το μακραμέ είναι μία τέχνη διακόσμησης με κόμπους. Η ιστορία του ξεκινά από τον 13ο αιώνα όπου Άραβες

υφαντές, έπλεκαν τις άκρες υφασμάτων ώστε να έχουν ένα διακοσμητικό αποτέλεσμα- εξ ου και η λέξη “migramah”, που σημαίνει κρόσσι. Η τεχνική του μακραμέ, μετά την εισβολή των Μούρων πέρασε στην Ισπανία, αργότερα στην Ιταλία και έπειτα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Διδάχτηκε από την βασίλισσα Μαίρη στις ακόλουθες της, χρησιμοποιήθηκε από ναύτες, ενώ βρέθηκε στο απόγειο της κατά τη Βικτωριανή εποχή οπότε και στόλιζε κάθε σπίτι. Επανήλθε στη μόδα τη δεκαετία του ’60 και συνεχίζει μέχρι σήμερα στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Η Έυη Σαζακλή ασχολείται με την υπέροχη τέχνη του μακραμέ, φτιάχνοντας υπέροχα boho chic κοσμήματα.

Με χρωματιστά νήματα και περίτεχνες χάντρες, που φέρνει από τα ταξίδια της και τις περιπλανήσεις της στο κέντρο της Αθήνας, η Εύη δημιουργεί boho chic κοσμήματα με έθνικ στοιχεία. Οι κεροκλωστές που χρησιμοποιεί έχουν vintage νότες ενώ κάθε της δημιουργία εμπνέεται από τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ταινίες και την Τέχνη. Με μόνα της εργαλεία τα χέρια και τη φαντασία της φτιάχνει μοναδικά αριστουργήματα, κάθε ένα με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Τα χειροποίητα δημιουργήματα της Εύης Σαζακλή έχουν μια αξεπέραστη διαφορά: την ποιότητα. Και ποιότητα δεν σημαίνει απαραίτητα μόνον οι πρώτες ύλες. Την ποιότητα σε ένα χειροποίητο κόσμημα τη δίνει ο ίδιος ο δημιουργός. Ο χρόνος που αφιερώνει στην έρευνα, στη μελέτη, στην κατασκευή. Και κάθε χειροποίητο κόσμημα φέρει ένα κομμάτι από την Εύη, την αισθητική της, τις σκέψεις της, τον χαρακτήρα της, την ψυχή της. Γι΄αυτό και κάθε της κόσμημα είναι μοναδικό.

Είτε προτιμάτε τα πιο διακριτικά και ντελικάτα κομμάτια, είτε τα έντονα statement κοσμήματα που εντυπωσιάζουν, κάθε χειροποίητο κομμάτι της Εύης είναι στην πραγματικότητα μία επένδυση στην Τέχνη. Εκλεπτυσμένα σχέδια σε σκουλαρίκια, κολιέ και βραχιόλια, είναι ιδανικά για να τα προσθέσετε στην συλλογή σας, αλλά και μια τέλεια ιδέα για δώρο.

Πληροφορίες

Facebook macrame by evi sazakli

Instagram @evisazakli

The post Macrame by Evi Sazakli: Ονειρεμένα κοσμήματα φτιαγμένα κόμπο κόμπο appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα