Θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος;

Αυτά είναι τα 6 τρόφιμα που προτείνει η κλινική διαιτολόγος Δέσποινα Μαρσέλου για να χάσετε βάρος και να κάψετε λίπος από την κοιλιά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Έχει αποδειχθεί ότι χάνετε βάρος σε μόλις δύο εβδομάδες με:

Αμύγδαλα

Σκεφτείτε κάθε αμύγδαλο σαν ένα… φυσικό χάπι για την απώλεια βάρους. Μια μελέτη για υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες διαπίστωσε ότι, σε συνδυασμό με μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων, η κατανάλωση μιας μερίδας αμυγδάλων καθημερινά

μείωσε το βάρος τους πιο αποτελεσματικά ενώ μετά από 24 εβδομάδες, όσοι έτρωγαν αμύγδαλα παρουσίασαν 62% μεγαλύτερη μείωση σε βάρος και ΔΜΣ. Για βέλτιστα αποτελέσματα, φάτε τα πριν το γυμναστήριο. Δημοσιευμένη μελέτη στο The Journal of the International Society of Sports Nutrition διαπίστωσε ότι τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε L- αργινίνη, ένα αμινοξύ που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος και υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της προπόνηση.

Πράσινο τσάι

Εάν δεν πίνετε πράσινο τσάι ενώ γυμνάζεστε, ίσως να σπαταλάτε το χρόνο σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι μετά από δύο εβδομάδες, οι αθλούμενοι που έπιναν πέντε φλιτζάνια πράσινο τσάι κάθε μέρα και ασκούνταν για 25 λεπτά στο γυμναστήριο έχασαν περισσότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνους που δεν έπιναν. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά και βοηθά στην απώλεια βάρους.

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να χάσετε σε τέσσερις εβδομάδες με:

Φιστίκια Αιγίνης

Ερευνητές από το UCLA Center for Human Nutrition χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες, καθεμία από τις οποίες τράφηκαν με μια σχεδόν ίδια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες για 12 εβδομάδες. Η μόνη διαφορά μεταξύ των ομάδων ήταν αυτό που τους δόθηκε ως σνακ το απόγευμα. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε 220 θερμίδες από κουλουράκια, ενώ η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε 240 θερμίδες από φιστίκια. Μετά από τέσσερις εβδομάδες οι συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας είχαν μειώσει το ΔΜΣ τους ενώ τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων τους έδειξαν βελτίωση και η πρώτη ομάδα παρέμεινε στα ίδια.

Όσπρια

Ήρθε η ώρα να επικεντρωθείτε στη φακή και τα φασόλια! Σε μία ισπανική μελέτη τεσσάρων εβδομάδων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μιας διατροφής περιορισμένων θερμίδων που περιλαμβάνει τέσσερις φορές όσπρια βοηθά στην απώλεια βάρους πιο αποτελεσματικά από μια διατροφή που δεν τα περιλαμβάνει. Όσοι κατανάλωναν όσπρια στη διατροφή τους είδαν επίσης να βελτιώνονται τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης LDL και της αρτηριακή τους πίεσης.

Βιταμίνη D

Εάν συμπληρώσετε τη διατροφή σας με ένα συνδυασμό βιταμίνης D και ασβεστίου θα διπλασιάσετε την απώλεια βάρους, σύμφωνα με το Nutrition Journal. Τα άτομα που λάμβαναν αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά, που βρίσκονται σε αφθονία σε κάποια εμπλουτισμένα γιαούρτια και γάλατα μείωσαν δύο φορές περισσότερο λίπος από ότι όσα δεν λάμβαναν.

ΣΕ ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Έχει αποδειχθεί ότι θα χάσετε σε έξι μόλις εβδομάδες με:

Γκρέιπφρουτ

Αν τρώτε μισό γκρέιπφρουτ πριν από ένα γεύμα μπορεί να βελτιώσει την απόδοση καύσης λίπους του σώματός σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Metabolism διαπίστωσε ότι αυτή η τακτική μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την περίμετρο της μέσης σας σε έξι μόλις εβδομάδες! Οι επιστήμονες αποδίδουν τις ισχυρές επιδράσεις στα φυτοχημικά του γκρέιπφρουτ. Επειδή το φρούτο μπορεί να αλληλεπιδράσει αρνητικά με ορισμένα φάρμακα, εάν πάρετε το πράσινο φως από το γιατρό σας, τρώτε μισό γκρέιπφρουτ πριν από το πρωινό σας γεύμα σας.

The post Θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος; appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα