Προστατεύστε την υγεία σας από την κρίση με 2 μυστικά!

Το καθημερινό άγχος, το στρες, η πίεση στη δουλειά, η απόλυση, η παραμέληση της υγείας μας λόγω έλλειψης χρημάτων, όλα αποτελούν αιτίες στην αύξηση των εμφραγμάτων τα τελευταία χρόνια. Δείτε πώς μπορείτε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας από την… κρίση!

1ο μυστικό: Τονώστε το ανοσοποιητικό σας
* Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες. Τα διαιτολόγια με λιγότερες από 1.200 θερμίδες την ημέρα αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σας ενώ η υπερκατανάλωση θερμίδων σας κάνει πιο ευθαπείς σε λοιμώξεις.

* Τρώτε φρούτα και λαχανικά. Τουλάχιστον δύο μεγάλες σαλάτες

και 3 φρούτα. Έχουν βιταμίνες και αντιξειδωτικά που ωφελούν την άμυνα του οργανισμού και ενεργοποιούν τα Τ-λεμφοκύτταρα που μάχονται κατά των ιών).

2ο μυστικό: Προστατέψτε την καρδιά σας

* Διατηρήστε το φυσιολογικό σας βάρος. Το σωματικό λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά και στη μέση είναι το πιο επικίνδυνο για την υγεία της καρδιάς.

* Ασκηθείτε. Η συστηματική φυσική δραστηριότητα συντελεί στη μείωση των τριγλυκεριδίων, αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερόλη και συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους.

* Μειώστε ή κόψτε το αλάτι. Αφαιρέστε αλάτι και προσθέστε νοστιμιά βάζοντας διάφορα μπαχαρικά, λεμόνι, ξύδι, σκόρδο, πιπέρι, μαϊντανό ή δεντρολίβανο στις συνταγές σας. Αγοράστε ανάλατους ξηρούς καρπούς και προτιμήστε σάλτσα ελαιόλαδο – μπαλσάμικο στη σαλάτα σας, σε σχέση με διάφορες σως του εμπορίου πλούσιες σε Νάτριο. Στην περίπτωση που επιλέξτε τρόφιμα σε κονσέρβα φροντίστε να τα ξεπλύνετε με νερό. Αφαιρείτε έτσι αρκετά μεγάλη ποσότητα αλατιού.

* Καταναλώνετε προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης. Μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων δημητριακών ολικής άλεσης (λ.χ. δημητριακά για πρωινό, ζυμαρικά και ψωμί ολικής αλέσεως) την ημέρα μειώνει κατά 25-30% τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

* Κόψτε το κάπνισμα. Σύμφωνα με μελέτη όσοι κόβουν το κάπνισμα πριν από τα 45 τους χρόνια, κερδίζουν σχεδόν εννέα από τα συνολικώς δέκα χρόνια που «κόβει» το κάπνισμα από το προσδόκιμο επιβίωσής μας.

* Επιλέγετε τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα ω-3 παίζουν προστατευτικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς. Τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα είναι τα λιπαρά ψάρια (λ.χ. σολομός, σαρδέλες), τα ιχθυέλαια, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

Το μυστικό

Και κάτι ακόμη: Ανεβάστε τη διάθεση σας! Κόψτε τη ζάχαρη, τα αναψυκτικά με ζάχαρη, το λευκό ψωμί, τα μπισκότα κτλ. προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου, κάτι που ρίχνει τη διάθεση σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα