Ο Μακεδονικός Χαλβάς δεν είναι απλά το πιο νόστιμο γλυκό… είναι και το γλυκό που κάνει καλό!

Τα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά ήταν πάντα κομμάτι της ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής που εκτός από υπέροχη γεύση, έφερναν μαζί τους την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας ολόκληρης γαστριμαργικής ιστορίας.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι γεύση-σταθμός στο ελληνικό τραπέζι, αφού μέχρι και σήμερα αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή στα παραδοσιακά γλυκίσματα, έχοντας κατακτήσει τις παλιές γενιές και γοητεύσει τις νέες. Ωστόσο, πέρα από τη μοναδική του γεύση, περιέχει και μερικά μικρά μυστικά, που δεν φαντάστηκες ποτέ ότι θα ήταν ευεργετικά για τον οργανισμό σου.

Ο

Μακεδονικός Χαλβάς παρασκευάζεται από ταχίνι (δηλαδή, 100% αλεσμένο σησάμι), γεγονός που τον καθιστά κομμάτι της μεσογειακής διατροφής καιαποτελεί υγιεινή επιλογή για τους λάτρεις του γλυκού. Περιέχει σημαντικές ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία, επειδή δε μπορεί να συνθέσει από μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός, θεωρούνται απαραίτητα για την διατροφή μας άρα και για την καλοζωία μας. Είναι πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Ε, που είναι απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό μας.

Επίσης, δεν θα χρειαστεί ποτέ να νιώσεις τύψεις, ούτε και θα χρειαστεί να απογοητευτείς όταν ανέβεις στη ζυγαριά. Απλά σκέψου πως τα 40 γραμμάρια χαλβά περιέχουν 220 θερμίδες, δηλαδή πολύ λιγότερες από ένα τοστ ή άλλο γλυκό. Έτσι, δεν θα το θεωρήσεις ποτέ «ένοχη απόλαυση!» Απόλαυσε τον στο σπίτι μετά το γεύμα, ως σνακ στο γραφείο, ακόμη και πριν το γυμναστήριο (για ενέργεια και δύναμη)! Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι το γλυκό που κάνει καλό και δεν θα χρειαστεί ποτέ να προβληματιστείς για τις θερμίδες του ή για το αν είναι πράγματι ευεργετικός.

Κάτι, ακόμη, που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως εκτός από την υπέροχη γεύση του, ο Μακεδονικός Χαλβάς συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής για να διατηρεί τον αυθεντικό χαρακτήρα του, με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου να διασφαλίζεται η σταθερή ποιότητά του.

Βάλε, λοιπόν, την υγεία στο πιάτο σου και δώσε της γεύση! Ο Μακεδονικός Χαλβάς δεν είναι μόνο ένα υπέροχο παραδοσιακό γλύκισμα - είναι βασικό συστατικό καλής διατροφής και μακροζωίας!

TIP: Ψάχνεις για νέες συνταγές στα σνακ σου; Δοκίμασε πεντανόστιμη αραβική πίτα με Μακεδονικό Χαλβά και ξηρούς καρπούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα