Οι 4 πιο συχνές ερωτήσεις ομορφιάς

Από το πόσο συχνά να πλένετε τα μαλλιά σας, έως εάν χρειάζεστε πραγματικά μια ρουτίνα ομορφιάς σώματος και πώς να απλώσετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας, είναι οι ερωτήσεις και απορίες που μας ρωτάτε καθημερινά. Εδώ είναι οι πιο συχνές σας ερωτήσεις:

1 Ποιο είναι το καλύτερο κονσίλερ;
Τα κονσίλερ κυκλοφορούν σε πολλές μορφές, από πηκτές κρέμες μέχρι κόμπακτ και στικ. Σκεφτείτε τι καλύπτετε πιο συχνά: μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, σπυράκια ή κοκκινίλες.
Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποιήστε κονσίλερ σε κρεμώδη μορφή, έναν τόνο ανοιχτότερο από την επιδερμίδα

σας για να φωτίσετε την περιοχή. Χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ με απόχρωση πολύ κοντά στο φυσικό σας τόνο (όπως και το φον ντε τεν αν χρησιμοποιήσετε), έτσι ώστε να μη φαίνεται πού σταματάει η γραμμή.
Για τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα προτιμήστε πιο στερεά κονσίλερ, που βγαίνουν σε μορφή κόμπακτ ή σωληνάριο.
Για κηλίδες μεγαλύτερης έκτασης ή κοκκινίλες γύρω από τη μύτη χρησιμοποιήστε ρευστά, αραιά στη σύστασή τους κονσίλερ (σε σωληνάρια συνήθως) ή φον ντε τεν. Και τα δύο είναι εύκολο να απλωθούν.

Για να δοκιμάσετε ένα κονσίλερ, απλώστε το κατά μήκος της γραμμής του πιγουνιού (ποτέ δεν το δοκιμάζουμε στο χέρι, αφού έχει διαφορετικό χρώμα από του προσώπου).
Eπιλέξτε κάποιο με κίτρινη βάση για να μπορέσει να καλύψει τις μοβ και μπλε φλεβίτσες που θέλετε να εξαφανίσετε. Αποφύγετε προϊόντα που βγαίνουν σε μία μόνο απόχρωση, αφού πιθανότατα δεν θα είναι ο τόνος που ψάχνετε. Eπίσης, αποφύγετε αυτά που έχουν άσπρο ή ροζ χρώμα, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν τις ατέλειες και όχι να τις καλύπτουν.

2 Ποια ενυδατική κρέμα θα με κάνει να φαίνεται νεότερη;

Περιμένουμε πολλά από την ενυδατική μας κρέμα, κάτι που δεν είναι κακό, αλλά στην πραγματικότητα είναι καθήκον ενός ορού να ανορθώσει την επιδερμίδα. Οι οροί είναι απαρααίτητη για κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, παρέχοντας ενεργά, ισχυρά συστατικά βαθιά στο δέρμα, στοχευμένα.
Μερικά από τα πιο δημοφιλή συστατικά του ορού περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C που βοηθά ομοιόμορφα και φωτίζει, ψευδάργυρο για λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα, υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και ρετινόλη για να μαλακώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
Εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα, μπορείτε να βάλετε διαφορετικούς τύπους ορών (απλώς φροντίστε να κάνετε κάποια έρευνα για να προσδιορίσετε ποια συστατικά λειτουργούν καλά μαζί και ποια όχι) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά σε διαφορετικές ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα.

3 Πώς χρησιμοποιώ το έλαιο προσώπου;

Τα έλαια προσώπου είναι αποφρακτικά, επομένως θα σφραγίσουν όλα τα συστατικά που έχετε εφαρμόσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει γενικά να είναι το τελευταίο βήμα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματος σας.
Μπορείτε να εφαρμόσετε έλαια σε όλο το πρόσωπο. Απλώς ρίξτε μερικές σταγόνες (σοβαρά, χρειάζεστε μόνο μια μικρή ποσότητα) στις παλάμες σας, τρίψτε τις για να ζεσταθεί το λάδι, στη συνέχεια πιέστε στο δέρμα ή κάντε στον εαυτό σας ένα μίνι μασάζ προσώπου.
Η εφαρμογή all-over δεν είναι ο μόνος τρόπος. Μερικές φορές αρκεί να πατάτε σε ιδιαίτερα ξηρές περιοχές, όπως στα μάγουλα ή γύρω από τα ρουθούνια, ή ακόμα και στα ζυγωματικά. Γενικά, τα λάδια είναι καλύτερα τη νύχτα, καθώς πρέπει να φοράτε αντηλιακό το πρωί και δεν εφαρμόζουν πολύ καλά πάνω από το SPF.

4 Χρειάζομαι βιταμίνη C;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Η μεγαλύτερη απάντηση είναι η εξής: η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι βοηθά στη διατήρηση των κυττάρων του δέρματος υγιή εξουδετερώνοντας τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες (που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση) και μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που διατηρεί το δέρμα παχύ, σταθερό, και ελαστικό.
Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στην αναστολή της παραγωγής μελανίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τις καφέ κηλίδες και τη μελάγχρωση και μπορεί να βοηθήσει ομοιόμορφα στον τόνο του δέρματος και να φωτίσει τη συνολική του εμφάνιση.
Τον ορό βιταμίνης C χρησιμοποιήστε τον κάθε πρωί, κάτω από το SPF (το οποίο θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα).

Φϊλια Μητρομάρα

The post Οι 4 πιο συχνές ερωτήσεις ομορφιάς appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι 4 πιο συχνές ερωτήσεις ομορφιάς,