Ο μεγαλύτερος εχθρός μας έρχεται από μέσα…

H Eλίνα Γιαχαλή, NLP Life & Business Coach μας εξηγεί γιατί η τελειομανία είναι εχθρός μας.

Χωρίς υπερβολή αυτό είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να έχει στις μέρες μας η μέση γυναίκα, προσπαθώντας να υπηρετήσει ταυτόχρονα πολλούς σημαντικούς ρόλους, όπως της μητέρας, της εργαζόμενης, της συντρόφου, της φίλης, της κόρης κλπ., καταλήγοντας συχνά σε σωματική και ψυχική υπερκόπωση. Το αποτέλεσμα είναι να αποδίδει πολύ λιγότερο από

όσο εκείνη θα ήθελε, και στο τέλος της ημέρας να νιώθει κατάκοπη μεν, απογοητευμένη δε.

Ποιος είναι όμως ένας από τους κυριότερους λόγους που μας οδηγεί να υπερβάλουμε εαυτόν και να παραδινόμαστε στην εξάντληση;

Η ανάγκη μας να τα κάνουμε όλα τέλεια!

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίστε την τελειομανία κατά πρόσωπο! Καθήστε τη στο σκαμνί και βάλτε τη στη θέση της μια για πάντα! Και με αυτό εννοούμε να τη βγάλετε από τη ζωή σας…

Έρευνες έδειξαν ότι η μέση γυναίκα έχει έναν έντονο εσωτερικό διάλογο που της λέει ότι χρειάζεται να είναι η τέλεια μαμά, η τέλεια νοικοκυρά, η τέλεια σύντροφος, να έχει την τέλεια καριέρα… Και βιώνει τεράστιες ενοχές όταν δεν τα καταφέρνει…Και πιστέψτε με…δεν καταφέρνει να είναι τέλεια αρκετά συχνά!

Πολυετείς έρευνες πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου, ωστόσο, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που απαιτούν από τον εαυτό τους να είναι τέλειοι, τείνουν να αμφιβάλουν βαθιά για την αξία τους. Και αντίθετα, όταν δεν είναι τέλειοι, βιώνουν το φόβο της απόρριψης, της ματαίωσης και θυμό για τον εαυτό τους. Νιώθουν ότι μόνο μέσα από την τελειότητα μπορούν να τους αποδεχθούν οι άλλοι και να τους αναγνωρίσουν.

Τα νέα ωστόσο είναι πολύ πιο ευχάριστα.

Μια υγιής και ισορροπημένη σχέση με τον εαυτό σας αποτελεί παράδειγμα για τα παιδιά σας και για όλους τους ανθρώπους που σας αγαπούν.

Ο σύντροφος, τα παιδιά σας, ο εργοδότης σας, ακόμα και οι γονείς σας γνωρίζουν ήδη ότι δεν είστε τέλεια. Και μάλλον ήδη σας αγαπούν και σας αποδέχονται έτσι. (Ναι, κι όμως!) Επιπλέον, το πολυτιμότερο μάθημα που μπορούν να πάρουν τα παιδιά σας μέσα από το παράδειγμα που αποτελείτε για αυτά,είναι μια υγιής και ισορροπημένη σχέση με τον εαυτό σας. Αυτό θα αποτελέσει μοντέλο προς μίμηση για αυτά, έτσι ώστε να αναπτυχθούν αύριο και να εξελιχθούν σε ισορροπημένους και ασφαλείς ενήλικες.

Βρείτε και κάνετε καθημερινά το δικό σας βήμα προς την αποδοχή του εαυτού σας ως μη τέλειο. Αυτό θα συμβάλει ουσιαστικά στην εσωτερική σας γαλήνη, θα βελτιώσει κατά πολύ τη διάθεση σας και κατά συνέπεια τις σχέσεις σας με τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Πηγή: www.destizoikathara.gr

The post Ο μεγαλύτερος εχθρός μας έρχεται από μέσα… appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα