Ποια άσκηση εκτοξεύει τον μεταβολισμό σας;

Οι δρομείς έχουν πόδια, οι yogi κοιλιακούς, οι κολυμβητές όμως έχουν «όλο το πακέτο».

Η κολύμβηση αποτελεί κορυφαίο άθλημα, γιατί συνδυάζει καρδιαγγειακή άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση. Κολυμπώντας καίτε περίπου 500 θερμίδες την ώρα, ενώ αν του δώσετε να καταλάβει, μπορεί να φτάσετε τις 700. Κι επειδή το νερό είναι περίπου 800 φορές πιο πυκνό από τον αέρα είναι σαν να γυμνάζεστε με αντιστάσεις. Εξασκείτε κορμό, γοφούς, χέρια, ώμους

και γλουτούς. Ετσι μαζί με την αεροβική γυμναστική χτίζετε δυνατούς μυς, με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται ο μεταβολισμός σας και να καίτε περισσότερες θερμίδες ακόμη και μετά την άσκηση.

Ωμοι: Οι μύες της πλάτης και των ώμων ενός κολυμβητή είναι που κάνουν την περισσότερη δουλειά, δίνοντας αυτήν τη γραμμωμένη όψη στο σώμα του.

Τρικέφαλοι: Γυμνάζονται κάθε φορά που το χέρι τεντώνεται για να ολοκληρώσει έναν κύκλο στο ελεύθερο.

Μέση: Οι κολυμβητές έχουν πιο στενή μέση, γιατί χρησιμοποιούν τους μυς του κορμού για να κινηθούν μες στο νερό.

Γοφοί: Οι μύες των γλουτών και των γοφών δίνουν την ώθηση κάνοντας το σώμα πιο λεπτό και ευλύγιστο.

Πόδια: Ένας κολυμβητής αντλεί δύναμη από τους τετρακέφαλους και τους τένοντές του, χαρίζοντας στα πόδια του μεγάλη αντοχή και προπόνηση cardio χωρίς καταπόνηση των αρθρώσεων.

Το μυστικό

Σύμφωνα με έρευνες οι κολυμβητές καταλήγουν να είναι 20 χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία. Τα στοιχεία, τα οποία παρουσιάστηκαν και στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής, αποκαλύπτουν πως η πίεση, η χοληστερόλη, η καρδιαγγειακή αντοχή και το κεντρικό νευρικό σύστημα ενός κολυμβητή συνάδουν με εκείνα ενός πολύ νεότερου ανθρώπου.

The post Ποια άσκηση εκτοξεύει τον μεταβολισμό σας; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα