Φέτος βάλτε στόχους και πετύχετε! Δείτε πως

Θέλετε να θέσετε σωστά και να πετύχετε τους στόχους σας για το 2020; Δείτε πώς να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Γνωρίζετε ότι οι έρευνες δείχνουν ότι μόνο το 8% των ατόμων που θέτουν τους στόχους τους στην αρχή της νέας χρονιάς καταφέρνουν να τους πετύχουν; Αυτό σημαίνει ότι το 92% αποτυγχάνουν, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό εγκαταλείπει την προσπάθεια στα μέσα Ιανουαρίου.

Φέτος κάντε κάτι διαφορετικό. Πάρτε μολύβι και χαρτί, και γράψτε τις αυθόρμητες σκέψεις σας, χωρίς να τις

κριτικάρετε, χωρίς να τις περάσετε μέσα από το φίλτρο της λογικής.

1. Καταγράψτε ό,τι σημαντικό κατάφερατε μέσα στο 2019

Πριν θέσετε τους στόχους σας για το 2020, γράψτε τις επιτυχίες που είχατε μέσα στο 2019. Για να τις θυμηθείτε, ανατρέξτε στο ημερολόγιο σας, στο e-mail σας, ή ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν συνηθίζετε να δημοσιεύετε εκεί στιγμές της ζωής σας.

2. Επιβραβρεύστε τον εαυτό σας για τις επιτυχίες

Ποσό συχνά αναγνωρίζουμε τις επιτυχίες μας; Έχουμε μάθει να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας; Ξεκινήστε να λέτε “μπράβο” στον εαυτό σας για την προσπάθεια, τα καθημερινά επιτεύγματα, μικρά και μεγάλα, και μην αφήνετε τα καλά που συμβαίνουν να περνούν χωρίς να τα αναγνωρίζετε, χωρίς να τα ευχαριστιέστε. Θυμηθείτε ότι τίποτα από όσα καταφέρνετε στην εργασία σας, στο σπίτι, στην οικογένεια, ή για τον ίδιο σου τον εαυτό, δεν είναι δεδομένο.

3. Πάρτε το «μάθημα» από όσα δεν πέτυχαν

Είχατε θέσει στόχους και δεν τους πετύχατε; Αυτό συμβαίνει σε όλους μας. Δείτε την αποτυχία σαν μια χρήσιμη εμπειρία και γνώση. Γράψτε τις σκέψεις σας απαντώντας στα ερωτήματα: «Τι συνέβη και δεν πήγε καλά;», «Ποιο μάθημα χρειάζεται να πάρω;», «Τι μπορώ να κάνω διαφορετικά, έτσι ώστε να πετύχω;».

Θα δείτε ότι υπάρχουν κοινά επαναλαμβανόμενα γεγονότα, τα λεγόμενα «μοτίβα συμπεριφοράς». Κάποια από αυτά, σας βάζουν εμπόδια. Σκεφτείτε τι χρειάζεται να αλλάξετε σε αυτά τα μοτίβα για να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Ετοιμαστείτε για αλλαγές.

4. Βρείτε τη διαφορά ανάμεσα στο «όνειρο» και τον στόχο

Έχτε στόχους ή όνειρα; Αναγνωρίζετε τις διαφορές ανάμεσα στους στόχους και σε αυτά που ονειρεύεστε να αποκτήσετε; Για να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο, χρειάζεται να μετατραπεί πρώτα σε στόχο. Εάν δεν συμβεί αυτό, μειώνονται δραματικά οι πιθανότητας επιτυχίας, ενώ οι έρευνες λένε ότι όσοι άνθρωποι έχουν στόχους, έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες για να τους πετύχουν.

5. Θέστε SMART στόχους

Έχετε ακούσει για SMART στόχους; Είναι η πλέον διαδεδομένη μέθοδος στοχοθεσίας. Ο SMART στόχος, περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά από τα αρχικά της λέξης SMART, που είναι Specific (Συγκεκριμένος) – Measurable (Μετρήσιμος) – Action oriented (Προσανατολισμένος στη Δράση) – Realistic (Ρεαλιστικός) – Time framed (Χρονικά Οριοθετημένος). Ξεκινήστε την καταγραφή του SMART στόχου που θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

The post Φέτος βάλτε στόχους και πετύχετε! Δείτε πως appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα