Χάστε βάρος με τη δίαιτα των 8 ωρών

Η δίαιτα των 8 ωρών είναι ένας νέος τρόπος διατροφής ο οποίος δε βασίζεται στο τι τρώμε, αλλά στο πότε τρώμε.

Τι διαίτα είναι η δίαιτα των 8 ωρών;

Η δίαιτα των 8 ωρών ανήκει στις δίαιτες νηστείας με διαλείμματα (διαλειμματικές δίαιτες) κι έχει πολύ ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για όλους εσάς που δεν θέλετε να ακολουθήσετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, θέλετε ελευθερία στην επιλογή των τροφών και που γενικά δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε τις αγαπημένες σας γεύσεις. Ο συγγραφέας του βιβλίου The

8 hour diet David Zinzenko, δίνει τα βασικά της χαρακτηριστικά: Για 8 ώρες μέσα στην ημέρα μπορείτε να καταναλώνετε ό,τι θέλετε, αρκεί τις υπόλοιπες 16 ώρες της ημέρας να μην τρώτε απολύτως τίποτε. Περιορίζοντας την καθημερινή κατανάλωση τροφής σε 12 ώρες, όχι μόνο θα είστε σε θέση να χάσετε βάρος, αλλά και να ενισχύσετε την υγεία του εντέρου σας.

Τι λένε οι έρευνες

Έρευνες έχουν δείξει ότι αλλάζοντας το πότε τρώτε, όπως και το τι τρώτε, μπορεί να ενισχύσει την απώλεια κιλών, το ανοσοποιητικό, την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα και την υγεία του εντερικού σας μικροβιώματος. Κάνοντας ένα διάλειμμα από την κατανάλωση τροφής, ενισχύετε την ανάπτυξη άλλων βακτηρίων στο έντερό σας, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό της εντερικής επένδυσης.

Πώς εφαρμόζεται η δίαιτα των 8 ωρών;

Μπορεί η διαλειμματική νηστεία να σας ακούγεται τρομερά περιοριστική, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο δύσκολη.

Σκεφτείτε ότι τις 8 από τις 12 ώρες της νηστείας, θα κοιμάστε. Έτσι, η μόνη πρόκληση που έχετε να αντιμετωπίσετε έγκειται στο να είστε πειθαρχημένη για 4 ώρες. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να έχετε καταναλώσει το τελευταίο σας γεύμα για την ημέρα πριν τις 8 μ.μ. και να ξαναφάτε στις 8 π.μ. το πρωινό σας.
Η δίαιτα των 8 ωρών, ουσιαστικά σας μαθαίνει να μην τρώτε αμέσως προτού κοιμηθείτε, καθώς και τη μεγάλη σημασία που έχει το πρωινό.
Ο συγγραφέας της δίαιτας υποστηρίζει πως τα ξενύχτια και το «γεμάτο» με φαγητό 24ωρό ευθύνονται για τα περιττά κιλά και θεωρούν πως εισάγοντας μέσα στην ημέρα μας «περιόδους νηστείας» ή όπως τις ονομάζουν «περιόδους καύσεις λίπους», ο μεταβολισμός επαναρυθμίζεται και δουλεύει καλύτερα.

Πόσο αποτελεσματική είναι;

Η βασική συμβουλή για να καταφέρει η δίαιτα αυτή να έχει αποτελέσματα είναι η οργάνωση. Δηλαδή τα άτομα να οργανώνουν τα γεύματά τους μέσα στην εβδομάδα και την ημέρα και τέλος να οργανώνουν τη διατροφή τους με τις εξής αναλογίες: ½ σαλάτα, ¼ πρωτεϊνούχο τρόφιμο, ¼ αμυλούχο τρόφιμο.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που αναφέρονται στο βιβλίο ως οι “εχθροί του λίπους” και οι “φίλοι της υγείας”. Ο Zinczenko συμβουλεύει να τις εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Είναι 8 στο σύνολο, 4 “εχθροί του λίπους” και 4 “φίλοι της υγείας”. Σε κάθε σας γεύμα λοιπόν, καλό θα είναι να τρώτε 2 από αυτές και να φροντίζετε να καταναλώνετε και τις 8 μέσα στην ημέρα μας. Δηλαδή, 8 ώρες φαγητού την ημέρα, 8 τροφές που είναι καλό να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Οι εχθροί του λίπους

Γαλοπούλα, αυγά και άπαχο κρέας.
Καρύδια και άλλοι ξηροί καρποί.
Γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά.
Φασόλια και άλλα όσπρια.

Οι φίλοι της υγείας

Σμέουρα και άλλα μούρα.
Πορτοκάλια, μήλα και άλλα φρούτα.
Σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά.
Ψωμί ολικής άλεσης, δημητριακά και βρώμη.

Το μυστικό

Ο συγγραφέας του βιβλίου “The 8 hour diet” David Zinczenko, υπόσχεται ότι η δίαιτα αυτή θα μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε (μέχρι και 2,5 κιλά την εβδομάδα), να αισθανθούμε πιο υγιείς και να αποκτήσουμε περισσότερη ενέργεια. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, θα κοιμόμαστε καλύτερα, θα σκεφτόμαστε πιο καθαρά, θα φαινόμαστε νεότεροι και θα μειώσουμε δραματικά τον κίνδυνο από τις μεγαλύτερες ασθένειες της εποχής μας.

The post Χάστε βάρος με τη δίαιτα των 8 ωρών appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα