Αλλάξτε διάθεση με yoga!

Η yoga δεν σας γυμνάζει μόνο, συνδέεται με μεταβολές στην ψυχολογία και τη διάθεση.

Η yoga έχει πολλά οφέλη, που μάλιστα δεν περιορίζονται σε έναν τομέα. Συνολικά, μέσα από τη yoga μπορείτε να ενισχύσετε την ευελιξία σας, να αποκτήσετε καλή στάση σώματος, να ενυδαναμώσετε τους μυς σας, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό και την υγεία σας και να αποκτήσετε νέες συνήθειες. Νους,

σώμα και τρόπος ζωής μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν θεαματικά με αυτόν τον τρόπο άσκησης. Δείτε πώς επιδρά η yoga στη διάθεση:

Αυξάνει την ευφορία

Έρευνες έχουν καταλήξει ότι η τακτική yoga βελτιώνει τα αισθήματα λύπης και θλίψης, καθώς φαίνεται να οδηγεί σε μία σημαντική αύξηση της σεροτονίνης και μείωση της κορτιζόλης.

Χαλαρώνει

Η yoga φαίνεται ότι προωθεί την ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος έναντι του συμπαθητικού (fight or flight απόκριση). Μοιραία, ο οργανισμός χαλαρώνει, η αναπνοή ηρεμεί και η συγκέντρωση μετατίθεται στο εδώ & το τώρα.

Μειώνει το στρες

Το αυξημένο στρες πολλές φορές διαμορφώνει τη στάση και την πίεση που ασκούμε σε διάφορα μέρη του σώματος. Αν παρατηρήσετε τον εαυτό σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι το πρόσωπό σας είναι σφιγμένο, όταν κοιτάτε πολύ ώρα την οθόνη του υπολογιστή ή ότι κρατάτε πολύ σφιχτά το κινητό σας. Αυτές οι ασυνείδητες αποκρίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνια ένταση και μυϊκή κούραση, όπως και σε διάφορους πόνους. Αποτέλεσμα; Ένας φαύλος κύκλος αυξημένου στρες. Όσο εξασκείστε στη yoga, μαθαίνετε να παρατηρείτε, πού συσσωρεύεται η ένταση και πώς να την απελευθερώνετε από τα άκρα.

Ηρεμεί το νου

Η yoga επιβραδύνει τις πνευματικές λούπες άσχημων συναισθημάτων. Ο εκνευρισμός, η λύπη, ο φόβος προκαλούν έντονο στρες, που μακροπρόθεσμα συνδέεται με πληθώρα προβλημάτων υγείας. Ήρεμος νους σημαίνει ευζωία.

Το μυστικό

Η yoga Θέλει εξάσκηση, χρόνο και αυτοπεποίθηση. Κανείς δεν κάνει με την πρώτη τις στάσεις. Αν ο δάσκαλος ή η δασκάλα επιμένει στις ασκήσεις ή σας πιάνει, δεν το κάνει επειδή κάνετε κακή γιόγκα ή επειδή θέλει οπωσδήποτε να πιάσετε τα δάχτυλά σας των ποδιών σας. Το κάνει επειδή θέλει να κάνετε κάθε άσκηση με ασφάλεια και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

The post Αλλάξτε διάθεση με yoga! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα