Ακμή: το μυστικό να την εξαφανίσετε

Η ακμή δεν είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μόνο τις γυναίκες κατά την εφηβεία. Υπάρχει ακμή που μπορεί να εμφανιστεί στις γυναίκες μετά τα 30 ή ακόμα και μετά τα 40.

Οι αιτίες της ακμής

Οι λόγοι είναι διάφοροι ορμονικοί, κληρονομικοί, ψυχολογικοί, καθώς και η κακή διατροφή, η παχυσαρκία και μολύνσεις όπως ο σταφυλόκοκκος. Ένα όμως είναι βέβαιο, ότι όλες οι γυναίκες θέλουμε μια καθαρή επιδερμίδα χωρίς ακμή. Η Βιταμίνη C βοηθάει σημαντικά στην καταπολέμηση της ακμής και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή ρουτίνα της ομορφιάς

μας. H βιταμίνη C έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που σημαίνει ότι αν έχετε θέματα ακμής ή ροδόχρους ακμής θα σας βοηθήσει και στα σημάδια, τις κοκκινίλες, τα σπυράκια. Επιλέγετε καλλυντικά με βιταμίνη C αλλά προσθέστε και στη διατροφή σας τροφές με την εν λόγω βιταμίνη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα της Βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσουν να επιταχύνει το σώμα τις φυσικές θεραπευτικές διαδικασίες. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση στο πρόσωπο και σε άλλες περιοχές του δέρματος, καθώς μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει τις μικρές κοπές, τις ουλές ακμής, και άλλες ατέλειες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τροφές με βιταμίνη C

Υπάρχουν τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα Βιταμίνης C όπως οι ακόλουθες

Ντομάτα. Η ντομάτα περιέχει Βιταμίνη C, A, K καθώς και λυκοπένιο, που βρίσκονται σε πολλές θεραπείες για την ακμή. Η οξύτητα της βοηθάει να ξεραθούν τα σπυράκια.

Πατάτα. Η πατάτα περιέχει νιασίνη και παράλληλα σας προσφέρει 70% Βιταμίνη C που προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου, δρα σημαντικά κατά της ακμής, βοηθάει την λεύκανση της επιδερμίδας όταν έχει αποκτήσει δυσχρωμίες από την ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Λεμόνι. Όλες ξέρουμε ότι το λεμόνι είναι από τις σημαντικότερες πηγές Βιταμίνης C και έχει μεγάλη οξύτητα, που βοηθάει όχι μόνο να ξεραίνει τα σπυράκια, αλλά και να σκοτώνει τα βακτήρια της ακμής. Το λεμόνι είναι γνωστό πως έχει καταπραϋντική δράση στο δέρμα και η Βιταμίνη C που περιέχει, το διατηρεί υγιές και λαμπερό.

Το μυστικό

Αν έχεις ακμή λόγω της προστατευτικής μάσκας αρχικά θα πρέπει να είστε πολύ σχολαστικές με την καθαριότητα. Αν χρησιμοποιείτε μάσκες μιας χρήσης, τότε ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών και πετάξτε τες μετά από κάθε χρήση. Αν όμως επιλέγετε υφασμάτινες βαμβακερές μάσκες, τότε θα πρέπει να τις πλένετε και να τις αποστειρώνετε καθημερινά για να απομακρύνετε τα μικρόβια και τον ιδρώτα. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας και να το ενυδατώνετε.

The post Ακμή: το μυστικό να την εξαφανίσετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα