DIY: 2 συνταγές με αλάτι που καταπολεμούν ακμή και σας δίνουν λάμψη!

Τονωτικό, συσφικτικό, αναζωογονητικό το χοντρό αλάτι βοηθάει στο αδυνάτισμα, στη λάμψη του δέρματος, ακόμη και στην ακμή!

Τo χονδρό θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως είναι το νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Το θαλασσινό αλάτι έχει θετική επίδραση στην επούλωση αμυχών και στην αντιμετώπιση τοπικών δερματικών προβλημάτων. Για το λόγο αυτό άλλωστε, αποτελεί πλέον καλλυντικό συστατικό σε πάρα πολλά προϊόντα φροντίδας και περιποίησης της επιδερμίδας.

1 Για λαμπερό και απαλό δέρμα
Όσο είστε στο ντους, τρίψτε χοντρό θαλασσινό αλάτι σε όλο σας το σώμα για να διώξετε

όλα τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στις ρίζες των μαλλιών, για να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα.

2 Για την ακμή
Το αλάτι είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε του μαύρους πόρους και τη λιπαρότητα. Απλώς απλώστε στο πρόσωπο και κάντε απολέπιση, χωρίς όμως να τρίβετε το δέρμα σας με μανία. Μόνο προσέξτε μην πέσει στα μάτια ή σε ανοιχτές πληγές. Αν πάλι το δέρμα σας δεν αντέχει το σκέτο αλάτι, ανακάτεψέ το με λίγο λάδι ή λάδι καρύδας.

Το μυστικό

Στις περισσότερες συνταγές προτιμήστε το αγνό θαλασσινό αλάτι, το οποίο προκύπτει μόλις εξατμιστεί το θαλασσινό νερό. Αντίθετα με το αλάτι του εμπορίου, δεν περιέχει ουσίες αργιλίου για την αποφυγή της στερεοποίησης.

The post DIY: 2 συνταγές με αλάτι που καταπολεμούν ακμή και σας δίνουν λάμψη! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
akmi kai alati
Τυχαία Θέματα