Πώς να μετατρέψετε το μικρό σας μπαλκόνι σε έναν καταπράσινο κήπο

Ακόμη κι αν το μπαλκόνι σας είναι μόλις 5 τετραγωνικά μπορείτε με έξυπνες ιδέες να το μετατρέψετε σε έναν καταπράσινο κήπο. Δείτε πως.

1 Φτιάξτε κάθετους κήπους

Όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιήσετε, σκάλα ή κάποια κατασκευή για πολλές γλάστρες, το σίγουρο είναι ότι θα έχετε έναν καταπληκτικό κρεμαστό κήπο που θα πιάνει ελάχιστο χώρο στον μπαλκόνι και θα σας επιτρέπει να έχετε άνεση χώρου.

2 Δημιουργήστε εφέ κήπου

Στο πάτωμα μπορείτε να βάλετε πλαστικό χλοοτάπητα ή έτοιμο γκαζόν μοκέτα ή τεχνητό γκαζόν, για να δημιουργήσετε την αίσθηση του κήπου.

3 Δώστε ένα

ιδιαίτερο στυλ

Είτε θα θυμίζει Ανατολή με κρεμαστές κουρτίνες ή κουνουπιέρες, μαξιλάρες στο πάτωμα και χαμηλά τραπεζάκια είτε country style με παγκάκι, χαλί και μικρές γλάστρες με λουλούδια, είτε θαλασσινό τοπίο με ναυτικούς φανούς, κόμπους και μαρινιέρες, φροντίστε το μπαλκόνι σας να έχει ένα ιδιαίτερο concept.

4 Μην το παραφορτώνετε

Μερικές φορές το less is more ισχύει για τους μικρούς χώρους. Φροντίστε το μπαλκόνι σας να έχει όλα τα απαραίτητα και μην το παραφορτώνετε με πολλές ανόμοιες γλάστρες. Λίγες και όμοιες στο στυλ θα δείχνουν πιο ξεκούραστο το χώρο.

5 Επενδύστε σε σπαστά έπιπλα

Αποθηκεύονται εύκολα το χειμώνα ενώ δεν πιάνουν πολύ χώρο, ακόμη κι όταν ανοίγουν για το καλοκαίρι.

Το μυστικό

Όποιο στυλ κι αν επιλέξετε για το μπαλκόνι σας εκείνο που θα του δώσει έξτρα πόντους είναι τα φωτάκια. Εκτός από ρομαντικά προσφέρουν απαλό φωτισμό, ιδανικό για ήσυχα βράδια.

Φίλια Μητρομάρα

The post Πώς να μετατρέψετε το μικρό σας μπαλκόνι σε έναν καταπράσινο κήπο appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα