4 βότανα για τον βήχα

Μειώστε τον βήχα, ανακουφίστε τον πονόλαιμο με αυτά τα τέσσερα βότανα για τον βήχα.

1 Μαντζουράνα
Εκτός από αρωματικό στη μαγειρική χρησιμοποιείται και ως αφέψημα για την καταπράυνση του βήχα. Βράστε ένα 1 κουταλάκι μαντζουράνα σε ένα φλιτζάνι νερό και αφού πάρει βράση προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού.

2 Μολόχα
Δημοφιλές βότανο της Μεσογείου ανακουφίζει από τον ερεθισμένο βλεννογόνο καθώς επίσης γιατρεύει τη λαρυγγίτιδα και τη φαρυγγίτιδα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και μαλακτικές της ιδιότητες. Σε ένα ποτήρι

με νερό σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε 2 κουταλάκια μολόχα σε σκόνη και αφήνουμε για 2 ώρες. Στη συνέχεια σουρώνουμε το αφέψημα και το ζεσταίνουμε μαζί με μέλι.

3 Γλυκόριζα
Καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό και ανακουφίζει από τον βήχα χάρη στις μαλακτικές και βλεννολυκτικές τις ιδιότητες. Προσοχή όμως δεν πρέπει να καταναλώνεται από υπερτασικά άτομα.

4 Εχινάκεια
Η εχινάκεια γενικώς συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προφύλαξη από το κοινό κρυολόγημα και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Το μυστικό

Το μυστικό για την πρόληψη του βήχα είναι ένα καλό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. H ισορροπημένη διατροφή, η αποχή από το κάπνισμα, η συστηματική άσκηση, ο επαρκής ύπνος και γενικά ο υγιεινός τρόπος ζωής, μπορούν να συντελέσουν στην ενίσχυση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος

The post 4 βότανα για τον βήχα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα