5 μυστικά για να θρέψετε την ψυχή σας

Είμαστε αυτό που τρώμε, οπότε βεβαιωθείτε ότι θρέφετε σωστά την ψυχή σας για να είστε ευτυχισμένοι.

Ανακαλύψτε ό,τι τρέφει την ψυχή σας και σας φέρνει χαρά, φροντίστε τον εαυτό σας και δώστε χώρο στη ζωή σας για το καλό. Αυτά τα 5 μυστικά θα σας βοηθήσουν να θρέψετε την ψυχή σας.

1 Μένετε μόνοι κάθε μέρα, για λίγο

Το μυαλό μας είναι συνήθως γεμάτο με τόσες πολλές πληροφορίες που δεν μπορούμε καν να ακούσουμε τι σκεφτόμαστε. Ωστόσο, οι ανάγκες, η σοφία και οι χαρές της ψυχής μας βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια αυτού του θορύβου. Χρειαζόμαστε γαλήνη και ησυχία για να αποκτήσουμε πρόσβαση

στην ψυχή μας.
Όταν είστε μόνος ή μόνη, είναι πιο εύκολο, να σκεφτείτε, να αισθανθείτε, να ονειρευτείτε και να αποκτήσετε τη σοφία που χρειάζεστε. Εάν το κάνετε αυτό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, θα πάρετε τις απαντήσεις που λαχταράτε από μέσα σας. Γι’ αυτό καλό είναι δεσμευτείτε να μένετε τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε μέρα μόνος ή μόνη σας. Κλείστε για λίγο κινητό και υπολογιστή και διαλοιστείτε, προσευχηθείτε ή απλά μείνετε σε ηρεμία με τα μάτια κλειστά.

2 Νιώστε ευγνώμονες

Η σύνταξη μιας λίστας ευγνωμοσύνης είναι ένας απλός, αλλά ισχυρός τρόπος για να σας υπενθυμίσει τι είναι καλό, θετικό και λειτουργεί θεραπευτικά στη ζωή σας. Σας βοηθά να εκτιμήσετε ποιος ή ποια είστε, τι έχετε επιτύχει, τι έχετε και τι έχει μεγαλύτερη σημασία. Ακόμα και όταν η ζωή είναι δύσκολη, μπορείτε να αναζητήσετε τα πιο απλά πράγματα για να είστε ευγνώμονες: ένα ζεστό σπίτι, ένα υγιές σώμα, μια ηλιόλουστη μέρα, μια καλή συντροφιά, μια ωραία κουβέντα με ένα φίλο κτλ.

3 Εκτιμήστε αυτό που σας κάνει μοναδικό

Είναι τόσο εύκολο να επικεντρωθούμε στις ατέλειές μας, στις ανεπάρκειες και στους τομείς που θέλουμε να βελτιώσουμε. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να εκτιμήσουμε και να γιορτάσουμε αυτό που μας κάνει μοναδικούς και ξεχωριστούς. Αφιερώστε χρόνο εβδομαδιαίως για να αναλογιστείτε τα ταλέντα, τα δώρα, τα δυνατά σας σημεία και τα αγαπημένα κομμάτια του εαυτού σας. Παρατηρήστε τι σας αρέσει και τι αξίζει για τον εαυτό σας και ποιος ή ποια είστε. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ή μια λίστα για ό,τι ανακαλύπτετε.

4 Δημιουργήστε

Η αξιοποίηση της δημιουργικότητάς σας και η έκφραση του εαυτού σας με κάτι που φτιάχτηκε ή σχεδιάστηκε από τα χέρια σας είναι ένας ισχυρός τρόπος καλλιέργειας και θρέψης της ψυχής σας! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είστε δημιουργικοί. Μερικά παραδείγματα μπορεί να είναι το πλέξιμο, το μαγείρεμα, η λήψη φωτογραφιών της φύσης ή των παιδιών σας, και η κηπουρική. Δώστε χώρο και χρόνο κάθε μέρα (ή μία φορά την εβδομάδα) για να δημιουργήσετε. Στη συνέχεια, δεσμευτείτε να το επιδιώκετε τακτικά – χωρίς ενοχή. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να συνδεθείτε με τον εαυτό σας.

5 Βιώστε στιγμές χαράς μέσα στην ημέρα 

Δημιυργήστε απλές στιγμές χαράς στην ημέρα σας για να χαμογελάσετε και να νιώσετε καλά, ακόμα κι αν είναι μόνο για λίγα λεπτά. Ανεξάρτητα από το πόσο χαοτική ή δύσκολη η ζωή μπορεί να γίνει, μικρές στιγμές χαράς μπορούν να σας θυμίσουν αυτά που αγαπάτε. Τι γίνεται με εσάς; Κοιτάξτε γύρω από τη ζωή σας σήμερα και ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε, ακούστε, νιώστε.

Το μυστικό

Μην αναβάλλετε την ευτυχία για αργότερα. Ζήστε ρουφώντας κάθε στιγμή χαράς, εστιάζοντας σε όλα εκείνα τα μικρά που συχνά αγνοούμε κι όμως δίνουν μεγάλη αξία και νόημα στη ζωή.

The post 5 μυστικά για να θρέψετε την ψυχή σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα