Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας;

Τα λούζετε κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα ή ξεχνάτε πότε τα λουσάτε τελευταία φορά; Μάθετε πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας για να παραμείνουν υγιή, λαμπερά και γερά.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως ο τύπος των μαλλιών σας, η κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σας και ο τρόπος ζωής σας. Κάποιος που κάνει χειρονακτική εργασία έχει προφανώς διαφορετικές ανάγκες από κάποιον που κάθεται πίσω από έναν υπολογιστή όλη την ημέρα. Υπάρχει επίσης το επιχείρημα ότι το σαμπουάν απομακρύνει από τα μαλλιά τα φυσικά έλαια του,

τα οποία ωθούν το τριχωτό της κεφαλής να παράγει περισσότερο σμήγμα και λιπαρότητα. Τι ισχύει τελικά;

Η τριχολόγος Cathy Rose-Simpson απαντά πώς «όλοι οι τύποι μαλλιών πρέπει να λούζονται κάθε λίγες μέρες, αν και πολλοί άνθρωποι θέλουν να λούζουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται τα σωστά σαμπουάν και μαλακτικά για τους διαφορετικούς τύπους μαλλιών. Τα βαμμένα μαλλιά, για παράδειγμα, απαιτούν επιπλέον περιποίηση. Τα αραιωμένα μαλλιά μπορούν να λουστούν όπως και κάθε άλλος τύπος μαλλιών, αλλά και πάλι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Συνιστώ πάντα να αποφεύγετε τα σαμπουάν και τα μαλακτικά που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες όπως θειικά, parabens, βεταΐνες και οξείδια του αιθυλενίου.” λέει η Rose-Simpson. Τα προϊόντα που είναι απαλά στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας δεν ενθαρρύνουν την υπερβολική παραγωγή λαδιών.

Για όλους τους τύπους μαλλιών καλό είναι να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα. Ωστόσο, όσοι έχουν αραίωση μαλλιών καλό είναι να το λούζουν λιγότερο. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορούν να ενισχύσουν την αραίωση των μαλλιών είναι όταν οι γυναίκες λούζουν τα μαλλιά τους πολύ συχνά. Το λούσιμο των μαλλιών σας καθημερινά ενθαρρύνει το τριχωτό της κεφαλής να παράγει σμήγμα και μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά.
Αν διαπιστώνετε ότι πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, τότε μάλλον χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα.

Δείτε ακόμη: Κοντίσιονερ: Ποια είναι η σωστή ποσότητα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας;

Τι σαμπουάν να επιλέξετε

Το λανθασμένο σαμπουάν μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά ή να τα κάνει «βαριά». Εκτός του ότι πρέπει να διαλέγετε σαμπουάν με βάση τον τύπο των μαλλιών σας (ξηρά, λιπαρά κ.λπ.), πρέπει να το διαλέγετε και με βάση την υφή τους. Τι σημαίνει αυτό; Ο τύπος της τρίχας σας μπορεί να είναι λεπτός, μέτριος, παχύς. Τα μαλλιά σας μπορεί να είναι ίσια, σπαστά ή σγουρά ή ακόμα πολύ σγουρά και λεπτά (αυτά είναι τα πιο εύθραυστα απ’ όλα).

Για τα λεπτά μαλλιά ενδείκνυνται τα ελαφριά σαμπουάν, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και τους προσθέτουν όγκο. Για τα χοντρά μαλλιά κατάλληλα είναι τα σαμπουάν με ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, που τα διατηρούν απαλά, χωρίς φριζάρισμα. Για τα μέτρια μαλλιά κατάλληλα είναι τα ενδιάμεσα σαμπουάν.

Τέλος, τα πολύ σγουρά και λεπτά μαλλιά χρειάζονται σαμπουάν που τα προστατεύουν από το σπάσιμο και περιέχουν ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες.

Πώς να λούζετε τα μαλλιά σας

Κάνετε μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής και αποφύγετε το νερό που είναι πολύ ζεστό. Το μαλακτικό πρέπει να το βάζετε κατά μήκος της τρίζας και όχι στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης καλό είναι να τα ξεπλένετε με δροσερό νερό. Τα μαλλιά είναι επιρρεπή στη δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού και στο φριζάρισμα. Συνεπώς, φροντίστε να λούζεστε με χλιαρό νερό ή (όποτε το αντέχετε) με κρύο.

Το μυστικό

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα προϊόν χωρίς χημικά για τον δικό σας τύπο μαλλιών.

The post Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα