2 απλά μυστικά για να χάνετε βάρος χωρίς δίαιτα

Υπάρχουν δύο μικρά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ή να το διατηρήσετε και να μην ταλαιπωρήστε με αυστηρές δίαιτες.

1ο μυστικό: Τρώτε αργά

Τα περισσότερα άτομα που δεν παίρνουν έξτρα βάρος είναι συνήθως αυτά που απολαμβάνουν κάθε τους μπουκιά, τρώγοντας αργά. Την ώρα του φαγητού βοηθάει πάρα πολύ να αφιεώνεστε σε αυτό και να μην δίνετε σημασία τι συμβαίνει γύρω σας, ώστε ο εγκέφαλος να επεξεργαστεί αυτή τη συνήθεια ως κάτι θετικό και να στείλει στην ώρα του το μήνυμα του κορεσμού στο υπόλοιπο σώμα. Όταν πέφτετε με τα μούτρα πάνω από το φαγητό σας, καταναλώνοντας κάθε

μπουκιά βιαστικά και μπλέκοντας όλες τις γεύσεις μαζί, ο οργανισμός «μπερδεύεται» και επιβαρύνεται, προσθέτοντάς σας μόνο βάρος. Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει πως αυτή η συνήθεια ισχύει, γι αυτό την ώρα του γεύματος πάρτε ένα διάλειμμα για εσάς και χαλαρώστε.

2ο μυστικό: Σταματήστε να τρώτε όταν χορτάσετε

Πόσες φορές έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε χορτάσει αλλά να «λυπόμαστε» τις τελευταίες μπουκιές που έμειναν; Σίγουρα, δεν είναι καθόλου εύκολο να ελέγξετε το αίσθημα του κορεσμού, αλλά από λίγο κάθε φορά θα καταφέρετε να τελειώνετε το γεύμα σας όταν πραγματικά το επιθυμείτε. Εάν αρχίσετε να σκέφτεστε «γεύομαι αυτό που τρώω;» «το ευχαριστιέμαι;» και η αυτόματη απάντηση είναι όχι και απλά σας κυριαρχεί το συναίσθημα, τότε σταματήστε και βάλτε το στο ψυγείο, ώστε να το απολαύσετε ξανά αργότερα.

Το μυστικό

Φυσικά μην ξεχάσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο διατροφικό σας μενού, επιλέγοντας υγιεινές τροφές.

The post 2 απλά μυστικά για να χάνετε βάρος χωρίς δίαιτα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα