Γιατί ο έλεγχος των μηχανών είναι περιορισμένος στο Horizon Zero Dawn

Όπως γράψαμε και στο review του Horizon Zero Dawn, μία από τις ικανότητες της Aloy είναι να κάνει override τους μηχανικούς δεινόσαυρους ώστε να πολεμούν στο πλευρό της. Επειδή όμως, ως γνωστόν, οι άνθρωποι πάντα ζητούν περισσότερα από αυτά που έχουν, πολλοί διαμαρτυρήθηκαν για… ελλείψεις. Συγκεκριμένα εκφράστηκε σε μεγάλο βαθμό η άποψη ότι η Aloy θα έπρεπε επίσης να μπορεί να δίνει εντολές στις μηχανές.

Η παραγωγός του παιχνιδιού, Samrat Sharma, ξεκαθάρισε το τοπίο σε μία συνέντευξη της, στο Kotaku. Είπε ότι αυτός ο περιορισμός ήταν συνειδητή

επιλογή εκ μέρους των προγραμματιστών, γιατί πίστευαν ότι με το override δεν θα έπρεπε να αλλάζει ο βασικός προγραμματισμός του κάθε είδους μηχανής, αλλά μόνο το στρατόπεδο της. Εκτός αυτού, αποφάσισαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν περιπλοκή που θα αποσπούσε τον παίκτη από τον εξερευνητικό χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Βέβαια ο δικηγόρος του διαβόλου μέσα μας, ψιθυρίζει ότι προσπαθούν να δικαιολογηθούν κατόπιν εορτής, για κάτι που προφανώς δεν μπορεί να αλλάξει – τουλάχιστον όχι εύκολα. Εμείς πάντως για να είμαστε ειλικρινείς δεν βλέπουμε πως θα μπορούσε να αλλοιώσει την εμπειρία του gameplay. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα δεν πρόκειται για ουσιαστική έλλειψη, ούτε για κάτι «game-breaking».

The post Γιατί ο έλεγχος των μηχανών είναι περιορισμένος στο Horizon Zero Dawn appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα