The Legend of Hyrule (Μέρος Πρώτο)

Μια περιπλάνηση στην ιστορία του κόσμου της Zelda.

Τα τρία αδέρφια έπαιζαν ξέγνοιαστα κοντά στο πηγάδι του χωριού Kakariko. Το αγαπημένο τους παιχνίδι ήταν το να κυνηγάνε τα κοτόπουλα του χωριού, τα οποία βοσκούσαν τριγύρω. Όταν, μάλιστα, κατάφερναν να πιάσουν κάποιο (αν και με δυσκολία, καθώς τα κοτόπουλα είχαν πονηρέψει αρκετά και είχαν μάθει πώς να αποφεύγουν τα τεχνάσματα και τις παγίδες που έστηναν τα παιδάκια) τότε ήταν που η διασκέδαση κορυφωνόταν ακόμα περισσότερο. Ανέβαιναν προσεκτικά στη στέγη του σπιτιού, που ήταν χτισμένο

στο πιο ψηλό σημείο του χωριού, έπιαναν γερά το κοτόπουλο και πηδούσαν από τη σκεπή! Το κοτόπουλο, φοβούμενο πιο πολύ για τη δική του ζωή, χτυπούσε τις φτερούγες του όσο πιο δυνατά μπορούσε και έτσι κατάφερναν να προσγειωθούν παρακάτω με ασφάλεια. Άλλωστε, το βάρος των παιδιών δεν ήταν αρκετό να τα παρασύρει. Επιπλέον, τα κοτόπουλα Cuckoos ήταν γνωστά για την εξαιρετική αντοχή τους και τα παιδιά σε καμία περίπτωση δεν φοβούνταν για ενδεχόμενο κίνδυνο.

Έτσι και εκείνο το απόγευμα, ένα από τα παιδιά είχε καταφέρει και είχε στριμώξει ένα δύσμοιρο κοτόπουλο και ετοιμαζόταν να πηδήξει ψηλά από τη στέγη. Το κοτόπουλο χτυπούσε τα φτερά του και φώναζε. Άδικα όμως. Το αγοράκι είχε ήδη σκαρφαλώσει στη σκεπή και πήδηξε. Καθώς το κοτόπουλο προσγειωνόταν χαμηλά, το αγόρι είδε μια κουκουλοφορεμένη μορφή να πλησιάζει το χωριό. Του φάνηκε παράξενο, καθώς σπάνια έρχονταν ξένοι στο χωριό. Έγνεψε στα αδέρφια του, τα οποία πλησίασαν με περιέργεια. Η μορφή πέρασε την πύλη του χωριού και πλησίασε τα παιδιά. Σήκωσε την κουκούλα του και τα παιδιά αντίκρυσαν έναν γέρο. Τα χρόνια τον είχαν κάνει σκυφτό, ενώ για να περπατήσει βαστούσε ένα μεγάλο ραβδί. Παρά την ηλικία του, όμως, τα γαλανά του μάτια ήταν φωτεινά και έκρυβαν μεγάλη σοφία μέσα τους.

«Θα μπορούσα να έχω λίγο νερό;» ζήτησε ευγενικά. Το αγόρι που τον είχε δει από μακριά έτρεξε να φέρει μια κούπα με νερό στον άγνωστο γέρο. Πριν, όμως, προλάβει να την πάρει, το μεγαλύτερο από τα αδέρφια τον έκοψε:

«Γιατί του έφερες νερό;» ρώτησε επιθετικά το αδερφάκι του. «Η μαμά έχει πει ότι δεν πρέπει να μιλάμε σε ξένους, ούτε να τους δίνουμε τίποτα!»

Το μικρό παιδί μαζεύτηκε, αλλά ο γέρος χαμογέλασε:

«Οι γονείς σας έχουν δίκιο. Ο κόσμος μας δεν ήταν ποτέ ήσυχος και ειρηνικός. Πολλά πράγματα γίνονται και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αλλά εγώ δεν είμαι παρά ένας ακίνδυνος γέρος. Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα από εμένα. Άλλωστε, το μόνο που σας ζητάω είναι λίγο νερό. Έρχομαι από μακριά και είμαι ταλαιπωρημένος. Θα ήθελα λίγο να ξεκουραστώ και μετά να συνεχίσω το ταξίδι μου...»

«Έρχεσαι από μακριά;» ρώτησε ο μεγάλος αδελφός. Ο γέρος του έγνεψε θετικά. «Επομένως, θα έχεις δει σίγουρα πολλά και θα έχεις ακούσει πολλά! Θα ήθελες να μας πεις μια ιστορία; Μια ενδιαφέρουσα ιστορία, από αυτές που δεν έχουμε ακούσει ξανά;»

Ο γέρος κοίταξε το αγόρι με τα φωτεινά του μάτια. Του χάιδεψε στο κεφάλι και χαμογέλασε:

«Πολύ ευχαρίστως. Θα σας πω μια ιστορία, που άρχισε πολύ παλιά, πολύ πριν γεννηθεί αυτό το χωριό. Μια ιστορία παλιά όσο ο ίδιος ο χρόνος! Κάποια πράγματα θα τα έχετε σίγουρα ακούσει, αλλά κάποια άλλα όχι. Όπως και να έχει, όμως, είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία όλων όσων έχουν γίνει. Μια ιστορία πολέμων αλλά και ανδραγαθιών. Μια ιστορία που αγγίζει τα όρια του μύθου και του θρύλου.

Είναι η ιστορία της Hyrule!

Η Δημιουργία του Κόσμου

Στην αρχή υπήρχε το απύθμενο σκοτάδι. Το σκοτάδι αυτό ήταν η απόλυτη ανυπαρξία, το Έρεβος. Στο Έρεβος δεν υπήρχε τίποτα, ούτε χώρος, ούτε χρόνος. Κάποτε, όμως, εμφανίστηκαν οι τρεις μεγάλες Χρυσές Θεότητες, οι οποίες έδωσαν τέλος στην ανυπαρξία και έφεραν την απαρχή της Hyrule. H Din, με τα φλεγόμενα χέρια της, δημιούργησε την κόκκινη γη, την όργωσε και δημιούργησε τη βάση αυτού που είναι η Hyrule σήμερα. Η Nayru πότισε τη γη με τη σοφία της και πρόσφερε στον κόσμο το αίσθημα του δικαίου και του σωστού. Τέλος, η Farore, με την αστείρευτη δύναμη της ψυχής της, δημιούργησε όλες τις μορφές ζωής που εμφανίζονται στη Hyrule, ώστε εκείνες να δοξάζουν τις θεότητες που τους πρόσφεραν ζωή και να ζουν έντιμα και ειρηνικά, όπως προστάζει η βούληση της Nayru.

Όταν οι τρεις θεές ολοκλήρωσαν το έργο τους, αναχώρησαν από τη γη της Hyrule για να κατοικήσουν μια διάσταση γνωστή ως Ιερό Βασίλειο. Φεύγοντας, όμως, άφησαν πίσω τρία χρυσά κομμάτια. ‘Όταν ενώνονται όλα μαζί, δημιουργούν ένα πολύτιμο αντικείμενο, το οποίο εμπεριέχει τη δύναμη και των τριών και που είναι ικανό να ικανοποιήσει κάθε κρυφή επιθυμία του κατόχου του. Το αντικείμενο αυτό δεν είναι άλλο από το Triforce, το οποίο δόθηκε στη θεά Hylia να το προστατεύει και να το αποτρέψει να πέσει σε λάθος χέρια.

Η αρχή του μεγάλου πολέμου

Η πρώτη περίοδος της ειρήνης δεν κράτησε πολύ. Ο δαιμονικός βασιλιάς Demise, επιθυμώντας την απόλυτη εξουσία επάνω στον κόσμο, δημιούργησε ένα στρατό από τέρατα και ξεκίνησε να επιτίθεται στους ανθρώπους, σκοτώνοντάς τους και σκορπίζοντας πόνο και δυστυχία μέχρις ότου αποκτήσει το θρυλικό τεχνούργημα που βρισκόταν υπό την προστασία της Hylia. Εκείνη, όμως, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Πήρε μαζί της όλους τους επιζώντες ψηλά, στον Ουρανό, απομακρύνοντάς τους οριστικά από το κακό που λυμαινόταν την επιφάνεια της Γης. Εκεί δημιούργησε ένα μέρος για να κρύψει τα κομμάτια του Triforce, ενώ άφησε εκεί και ένα πολύτιμο όπλο, το Ξίφος της Θεάς, για να βρεθεί αργότερα από τον Εκλεκτό, που θα κληθεί να προστατεύσει τον κόσμο.

Έχοντας ολοκληρώσει την προστασία των ανθρώπων, η Hylia στράφηκε εναντίον του Demise. Με τη βοήθεια εκπροσώπων των Πέντε Φυλών που κατοικούν τη γη, η Hylia κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον Demise και να τον φυλακίσει, επαναφέροντας την ειρήνη στη γη. Όμως η νίκη αυτή ήταν πύρρειος. Η Hylia τραυματίστηκε σοβαρά και αποσύρθηκε, με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι η Hylia υπέκυψε στα τραύματά της και πως χάθηκε οριστικά από αυτόν τον κόσμο. Έτσι τα χρόνια πέρασαν. Οι κάτοικοι του Ουρανού συνέχισαν τη ζωή τους, πιστεύοντας ότι η θεά Hylia βρίσκεται κάπου ψηλά και τους παρακολουθεί.

The Skyward Sword

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της Ακαδημίας των Ιπποτών του Skyloft, της Πόλης του Ουρανού, η Zelda, η κόρη του διευθυντή της Ακαδημίας, πέφτει θύμα απαγωγής από τον Ghirahim, έναν διαβολικό άρχοντα που επιθυμεί να φέρει πίσω τον Demise. Παράλληλα, ο Link, ένας νεαρός φίλος της Zelda, προσεγγίζεται από ένα πνεύμα, τη Fi, η οποία και αποκαλύπτεται πως είναι το πνεύμα του Ξίφους της Θεάς. Αποκαλύπτεται επίσης πως ο Link είναι ο Εκλεκτός Ήρωας της Θεάς, ο οποίος θα αναλάβει να σώσει τον κόσμο και τη Zelda, που τώρα πια είναι στη Γη.

Έτσι, ο Link ξεκίνησε την αποστολή του. Η Zelda και η Impa, η πιστή της ακόλουθος, ταξιδεύουν στο παρελθόν, γλιτώνοντας από τα νύχια του Ghirahim, ενώ ο Link αναλαμβάνει να καθαγιάσει το Ξίφος της Θεάς μέσα από τις Φλόγες των Θεών που δημιούργησαν τον κόσμο, για να δημουργήσει το πανίσχυρο Master Sword. Μέσα από μια σειρά γεγονότων, ο Link εντοπίζει το Triforce και εύχεται την εξολόθρευση του Demise. Με την ευχή του να εκπληρώνεται, η Zelda αποκαλύπτει στον Link ότι είναι μια ενσάρκωση της θεάς Hylia, και ότι η ύπαρξή της είναι υπεύθυνη για την φυλάκιση του Demise. Ωστόσο ο Ghirahim καταφέρει να την απαγάγει για ακόμα μια φορά και τελικά καταλήγει να ταξιδέψει στο μακρινό παρελθόν, όταν ο Demise ήταν ακόμα ζωντανός, αλλά αιχμάλωτος και να του την προσφέρει για να απελευθερωθεί από τη φυλακή του. Η δύναμη της Zelda ήταν αρκετή για να σπάσει τα δεσμά του Demise, αλλά όχι και για να σταματήσει τον Link, ο οποίος τον εξουδετερώνει. Αφήνοντας την τελευταία του πνοή, όμως, ο Demise προφητεύει πως η κακία του θα επανέρχεται ανά τους αιώνες και θα πολεμά τους απογόνους του Εκλεκτού Ήρωα και της Hylia, σε έναν ατέρμονα κύκλο.

Η μεγάλη περίοδος της ειρήνης

Μετά από αυτά τα γεγονότα, οι άνθρωποι επέστρεψαν στη Γη. Ο Rauru, ο Σοφός του Φωτός, έχτισε το Ναό του Φωτός. Ο ναός αποτελεί τη μοναδική είσοδο στο Ιερό Βασίλειο, όπου και βρίσκεται το Triforce, ενώ η είσοδος σε αυτό σφραγίστηκε με το Master Sword. Οι απόγονοι της Zelda ίδρυσαν το Βασίλειο της Hyrule, το οποίο και κυριάρχησε στη Γη για πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα, για να τιμήσουν τη Hylia, κάθε κορίτσι-μέλος της βασιλικής οικογένειας θα έπαιρνε το όνομα Zelda, διατηρώντας τη μνήμη της πρώτης ενσάρκωσης της Θεάς.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν ειρηνικά. Ήταν χρόνια προόδου. Οι άνθρωποι μάλιστα ωφελήθηκαν από τα Picori, μια φυλή μικροσκοπικών όντων, που κατέβηκαν από τον ουρανό και προσέφεραν στον Ήρωα των ανθρώπων δύο δώρα -τη λεπίδα Picori και τη Δύναμη του Φωτός. Με αυτά τα δώρα ο Ήρωας εξαφάνισε τα τέρατα από τον κόσμο και τα σφράγισε σε ένα σεντούκι, ενισχύοντας περισσότερο το αίσθημα της ειρήνης και της ασφάλειας! Αλλοίμονο όμως! Όλα αυτά θα τελείωναν σύντομα...

The Minish Cap and the Four Sword

Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής, χρόνια μετά από τα κατορθώματα του Ήρωα, ο Vaati, ένας άγνωστος (μέχρι τότε) περιπλανώμενος ταξιδιώτης, κερδίζει το δικαίωμα να κρατήσει στα χέρια του τη Λεπίδα των Picori. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι ο Vaati ήταν ένας διαβολικός μάγος, ο οποίος επιθυμούσε να αποκτήσει τη Δύναμη του Φωτός. Απελευθέρωσε τα τέρατα, πιστεύοντας πως στο σεντούκι όπου είχαν σφραγιστεί κρυβόταν η Δύναμη που έψαχνε και, όταν κατάλαβε ότι έκανε λάθος, μετέτρεψε τη πριγκίπισσα Zelda σε πέτρινο άγαλμα, ενώ μπήκε στο σώμα του βασιλιά, παίρνοντας τον έλεγχο του βασιλείου, σε μια προσπάθεια να βρει τη Δύναμη του Φωτός.

Ο Link, ο γιος του σιδηρουργού, ξεκινά μια αποστολή σωτηρίας της Zelda. Μετά από μια σειρά γεγονότων, ο Link σφυρηλατεί τη λεπίδα Picori με τη δύναμη των Στοιχείων, και με τη βοήθεια του Ezlo, ενός καπέλου που μιλάει, σπάει την κατάρα του Vaati. Ο Ezlo, μάλιστα, ήταν ένας Σοφός των Picori, ο οποίος έπεσε θύμα της δύναμης του Vaati, που κάποτε ήταν βοηθός του. Πριν προλάβει ο Vaati να αποκτήσει τη δύναμη που έψαχνε, ο Link καταφέρνει να τον εξοντώσει, βάζοντας τέλος στα σχέδιά του. Για να αποτραπεί κάποιο άλλο κακό στο μέλλον, τα Picori παίρνουν πίσω τα δώρα τους και αναχωρούν από τον κόσμο των ανθρώπων.

Όμως ο Vaati δεν είχε εξαφανιστεί τελείως. Πολλά χρόνια μετά, το πνεύμα του επέστρεψε, βασανίζοντας τον κόσμο. Αν και η ελπίδα είχε χαθεί, ένα μυστηριώδες αγόρι εμφανίστηκε από το πουθενά κραδαίνοντας ένα σπαθί. Με το σπαθί, κατάφερε να χωρίσει το σώμα του σε τέσσερα αντίγραφά του και να νικήσει τον Vaati, φυλακίζοντάς τον στο σπαθί. Μετά τη νίκη του οι άνθρωποι φύλαξαν το σπαθί και του έδωσαν το όνομα Four Sword, ενώ έχτισαν και ένα ιερό, στο οποίο τοποθέτησαν το ξίφος, με την υπόσχεση να το προστατεύουν.

Αιώνες μετά, η φυλακή άρχισε να αποδυναμώνεται και ο Vaati απελευθερώνεται ξανά, απάγοντας τη Zelda. Ο Link, πιστός φίλος της Zelda, χρησιμοποίησε το Four Sword επαληθεύοντας το θρύλο, καθώς κατάφερε να δημιουργήσει τρία πιστά αντίγραφα του εαυτού του. Οι τέσσερις Link κατάφεραν να κατατροπώσουν για μια ακόμα φορά το Vaati, να τον φυλακίσουν οριστικά μέσα στο Four Sword και να επαναφέρουν την ειρήνη στον κόσμο.

Ο Ήρωας του Χρόνου

Τα χρόνια περνούσαν και η γη της Hyrule γνώριζε μεγάλη ευημερία. Ωστόσο, η εποχή αυτή διαταράχθηκε απότομα. Κανείς δεν θυμάται γιατί, όμως ξαφνικά ξέσπασε ένας μεγάλος εμφύλιος πόλεμος. Ποιες ήταν οι αντιμαχόμενες πλευρές; Ποια ήταν τα αιτήματα των δυο πλευρών; Κανείς δεν θυμάται. Όμως η εποχή αυτή γράφτηκε στο βιβλίο της ιστορίας με μελανά γράμματα, λόγω του αιματοκυλίσματος και της γενικότερης καταστροφής που επικρατούσε.

Στη μέση του χαμού, μια απελπισμένη μάνα άφησε το παιδί της υπό την προστασία του Μεγάλου Δέντρου Deku και των Παιδιών του Δάσους. Τα Παιδιά δεν τον αποδέχτηκαν απόλυτα ως μέρος της κοινότητάς τους, σε αντίθεση με το Δέντρο, το οποίο ένιωσε ότι αυτό το παιδί ήταν προορισμένο για μεγάλα πράγματα. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά, μέχρι που ο Link, το αγόρι, αναγκάστηκε να φύγει από το δάσος και να ειδοποιήσει τη Zelda, τη πριγκίπισσα του βασιλείου της Hyrule, ότι ένα μεγάλο κακό είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του. Πράγματι ο Link, με τη βοήθεια της Navi, ενός πνεύματος που στάλθηκε από το Μεγάλο Δέντρο Deku, καταφέρνει να εντοπίσει την πριγκίπισσα και να την προειδοποιήσει. Η Zelda, όμως, ήξερε πολλά. Ήταν ενήμερη για το τι συνέβαινε και –κυρίως– ήξερε και ποιος είναι υπεύθυνος. Ένας σκοτεινός άντρας, με μαύρη πανοπλία. Ήταν ο Ganondorf, ο αρχηγός της φυλής των κλεφτών Gerudo, ο οποίος είχε έρθει για να συναντηθεί με τον βασιλιά.

Διαισθανόμενη τον κίνδυνο, η Zelda ζητά από το Link να βρει τις τρεις πνευματικές πέτρες, οι οποίες θα ενεργοποιούσαν το Master Sword (που ήταν τοποθετημένο στο Ναό του Χρόνου) και θα άνοιγαν την πύλη για το Ιερό Βασίλειο, όπου βρισκόταν το Triforce. Ο Link τα κατάφερε. Επιστρέφοντας, όμως, στην πόλη, συνειδητοποίησε ότι η Zelda είχε τραπεί σε φυγή από τον Ganondorf, αφήνοντας στον Link το κλειδί για την ενεργοποίηση του Master Sword –την Οκαρίνα του Χρόνου. Ο Link χρησιμοποίησε την Οκαρίνα, μπήκε στο θάλαμο όπου φυλασσόταν το Master Sword και το τράβηξε. Τότε, άνοιξε η πύλη για το Ιερό Βασίλειο. Παράλληλα, ο Ganondorf, διαισθανόμενος ίσως το τι πήγαινε να κάνει ο Link, τον ακολούθησε και εισήλθε και εκείνος στο Ιερό Βασίλειο. Επιχείρησε να αποκτήσει το Triforce, αλλά επειδή η ψυχή του ήταν ασταθής, το Trifoce έσπασε. Το Κομμάτι της Δύναμης μπήκε μέσα στον Ganondorf, το Κομμάτι του Θάρρους μπήκε στον Link, ενώ το Κομμάτι της Σοφίας χάθηκε στο χρόνο και το χώρο.

Ο Ganondorf αποφάσισε να κυριαρχήσει στο Ιερό Βασίλειο, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του σε "Βασιλιά του Κακού". Ωστόσο, τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα. Ο Link ξύπνησε από το κάλεσμα του Σοφού του Φωτός και συνειδητοποίησε ότι είχε μεγαλώσει αρκετά. Ο Σοφός τον ενημέρωσε πως όλα όσα συνέβησαν οδήγησαν τον Link σε ένα ταξίδι στο μέλλον. Σε αυτό το μέλλον, ο Ganondorf είχε επιστρέψει από το Ιερό Βασίλειο και είχε κυριαρχήσει στη Hyrule. Του ζήτησε να βρει τους άλλους Πέντε Σοφούς, που κατοικούσαν σε διάφορα σημεία της Hyrule, ώστε να καταφέρουν μαζί να φυλακίσουν τον Ganondorf και να βάλουν τέλος στην τυρρανία του. Ο Link αναλαμβάνει την αποστολή αυτή και τα καταφέρνει, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια του Sheikh, ενός νεαρού άντρα, που φαίνεται να γνωρίζει πολλά.

Ολοκληρώνοντας την αποστολή αυτή, αποκαλύπτεται ότι ο Sheikh δεν ήταν άλλος από την ίδια τη πριγκίπισσα Zelda, η οποία ανήκε επίσης στους Σοφούς και ήταν και η κάτοχος του Κομματιού της Σοφίας. Τότε, όμως, η πριγκίπισσα έπεσε θύμα απαγωγής του Ganondorf, ο οποίος επιζητούσε να συγκεντρώσει όλα τα Κομμάτια του Triforce για να ελέγξει, επιτέλους, τη δύναμή του. Ο Ganondorf απέσπασε το Κομμάτι από την πριγκίπισσα και προσπάθησε να αποσπάσει και το Κομμάτι του Link, νικώντας τον στη μάχη. Ωστόσο, ο Link καταφέρνει να τον νικήσει, ενώ οι Σοφοί χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να φυλακίσουν το πνεύμα του Ganondorf μια και καλή στο Ιερό Βασίλειο, το οποίο, εξ αιτίας των ενεργειών του Ganondorf, είχε μετατραπεί στο Σκοτεινό Κενό. Με προτροπή της Zelda, ο ήρωας του χρόνου επέστρεψε ξανά στο παρελθόν, για να βρει την πριγκίπισσα και να την ενημερώσει για τα γεγονότα του μέλλοντος...»

«Και τα κατάφερε;» ρώτησε ανυπόμονα το μεγαλύτερο αγόρι.

«Τι νομίζετε; Τα κατάφερε;» ρώτησε ο γέρος, χαμογελώντας αινιγματικά.

«Έτσι νομίζω...αν δεν τα είχε καταφέρει, ο Ganondorf θα εξακολουθούσε να βασιλεύει, έτσι δεν είναι; Αλλά αυτό δεν ισχύει...»

«Μπορεί να...μπορεί και όχι...» συνέχισε στον ίδιο τόνο ο γέρος. Τα παιδιά εξακολουθούσαν να τον κοιτάζουν απορημένα.

«Βλέπετε, παιδιά μου» συνέχισε την εξήγησή του, «κάποια γεγονότα είναι αρκετά να καθορίσουν όχι μόνο το πεπρωμένο μας, αλλά το πεπρωμένο όλου του κόσμου...ή, ίσως, των κόσμων! Η αποφασιστική μάχη του Link με τον Ganondorf αποτέλεσε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας, όπου άρχισαν να εκτυλίσσονται πολλά νέα μονοπάτια. Πολλές νέες ιστορίες και πολλές νέες περιπέτειες...τις οποίες είμαι πρόθυμος να σας πω, αν ενδιαφέρεστε!»

Τα τρία παιδιά τον κοιτούσαν στα μάτια, με το ενδιαφέρον έντονα ζωγραφισμένο πάνω τους. Τα μάτια του γέρου έλαμψαν από ικανοποίηση. Το ακροατήριο ήταν πιστό και η ιστορία θα συνεχιζόταν...

specials
Keywords
legend, legend, zelda, κοτοπουλο, master, sword, μνήμη, νέα, στρατος, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, γιορτη σημερα, ξανα, οι απογονοι, ηξερε πολλα, δυνατα, μνήμη, δωρα, νυχια, περιοδος, πυλη, ρωτησε, αγνωστος, απυθμενο, βιβλιο, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινονται, γονεις, δασος, δεντρο, δυναμη, δικη, δοθηκε, ειρηνη, ελπιδα, εμφυλιος πολεμος, εμφυλιος, εμφάνιση, εποχη, επιθυμια, ευημερια, ζωη, ζητα, ζωης, ιδια, ιδιο, ιδρυση, ηλικια, ησυχος, ισχυει, θεα, θεες, λαθος, μακρια, μαμα, ματια, μικρο, μορφη, νερο, νικη, ξιφος, ονομα, ορια, παιδι, παιδια, πεπρωμενο, πηγαινε, πηγαδι, πιστη, πιο πολυ, πνοη, ψυχη, σιγουρα, συντομα, σειρα, σωμα, σοφια, σχεδια, το αγορι, τρια, φυλακη, φευγοντας, φυγη, φτερα, φορα, χαθηκε, χρονος, αγνωστο, αγορι, αιωνες, ασφαλεια, δικαιωμα, δικιο, ηρωας, κακια, κομματι, μια φορα, master, ναος, παιχνιδι, sword, ταξιδι, θετικα, βοηθος, ξεκινησε, χερια, zelda
Τυχαία Θέματα