The Crew 2 Review

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να φτιάξεις ένα καλό racing game, εκτός από την εμμονή / επιμονή να το κάνεις ρεαλιστικό simulation. Η απόδειξη είναι ότι έχουμε δει αρκετά action racing που μας καθήλωσαν, και simulators ακριβείας που τα παρατήσαμε από την πρώτη μέρα. Το πρώτο Crew μας έμεινε ως ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά παιχνίδια, και το The Crew 2 επεκτείνει την επιτυχημένη αυτή συνταγή!

Gameplay

Ξεκινάτε το The Crew

2 επιλέγοντας ένα avatar για τον χαρακτήρα σας, που θα αποτελέσει ουσιαστικά τον οδηγό σας. Μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι είναι μία καθαρά εικαστική επιλογή, με τον σωματότυπο να μην επηρεάζει το gameplay. Αργότερα, αποκτώντας αντικείμενα μετά από κάθε αγώνα, θα μπορείτε να προσαρμόζετε και τον εξοπλισμό του, π.χ. κράνη, αγωνιστικά γάντια, κτλ. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να επιλέξετε την εισαγωγή σε τέσσερα βασικά events. Σε αυτούς τους αρχικούς αγώνες, δεν έχει καμία σημασία η θέση τερματισμού σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να περάσετε τη γραμμή τερματισμού. Στην ουσία αποτελούν tutorials ώστε να μάθετε τον τρόπο χειρισμού του κάθε οχήματος. Όπως είδατε και από το εξώφυλλο του παιχνιδιού, και φυσικά όπως παρουσιάστηκε στην E3, στο The Crew 2 οδηγείτε διάφορους τύπους οχημάτων. Αυτοκίνητα, μηχανές, street και off-road, 4×4, ταχύπλοα και μονοθέσια αεροπλάνα. Τελειώνοντας αυτά τα βασικά tutorials, ανοίγετε το δρόμο για να αποκτήσετε τα πρώτα σας δωρεάν οχήματα και να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στις ΗΠΑ.

Όπως το πρώτο παιχνίδι, έτσι και αυτό είναι πλήρως open world. Έχετε στη διάθεση σας έναν πραγματικά τεράστιο χάρτη της Αμερικής, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο δρόμο, εκτός δρόμου, στο νερό ή στον αέρα, κατά βούληση. Ο χάρτης, αν όχι μεγαλύτερος, τότε σίγουρα είναι τόσο μεγάλος όσο οι κόσμοι στα κορυφαία RPG! Βεβαίως υπάρχει και η απαραίτητη διαφοροποίηση μεταξύ περιοχών, που βρίσκουμε στην έκταση της Βόρειας Αμερικής. Έτσι θα βρείτε οπωσδήποτε περιοχές που να ταιριάζουν στους τύπους οχημάτων που προτιμάτε. Το καλό εδώ, είναι ότι εκτός από τα βασικά events, που έτσι κι αλλιώς εκτυλίσσονται σε συγκεκριμένα πλαίσια (λέγε με sandbox), οι υπόλοιπες δραστηριότητες είναι και αυτές ανοιχτού τύπου. Έτσι μπορεί π.χ. να οδηγείτε σε κάποια λεωφόρο της πόλης και ξαφνικά να δείτε ότι πετύχατε τον στόχο ταχύτητας πάνω από 200 χλμ/ω, ή να πετάτε σε κάποιο φαράγγι (α λα Star Wars trench run) και να πετύχετε το στόχο χαμηλής πτήσης. Χωρίς διακοπές και loading screens, τόσο απλά! Κάθε τέτοια δραστηριότητα σημειώνεται με ειδικούς markers, τόσο πάνω στο χάρτη, όσο και μπροστά σας, όταν οδηγείτε και τις πλησιάζετε.

Όσον αφορά τα βασικά events τώρα, αυτά έχουν προϋποθέσεις για να ξεκλειδώσετε τα επόμενα στη σειρά. Το κυριότερο asset σας είναι οι followers στα social media (ευτυχώς στα in-game, όχι στα πραγματικά). Αυτούς τους συγκεντρώνετε όχι μόνο πετυχαίνοντας καλή θέση τερματισμού, αλλά κυρίως εκτελώντας εντυπωσιακές κινήσεις με τα οχήματα σας. Κάντε drift με το αυτοκίνητο, άλματα από ράμπες με τη μηχανή, λούπες με το αεροπλάνο… Μαζεύοντας followers, ανεβάζετε επίπεδα δημοτικότητας, που με τη σειρά τους σας εξασφαλίζουν συμμετοχή σε περισσότερα events. Γενικά είναι εμφανές ότι το The Crew 2 έχει μία action προσέγγιση, αλλά χωρίς να το… παρακάνει. Διατηρεί δηλαδή μία ισορροπία μεταξύ racing και action, εφαρμόζοντας κανόνες φυσικής, αλλά με πιο χαλαρό χειρισμό, ώστε το παιχνίδι να γίνεται προσιτό σε όλους. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτού είναι ότι έχετε πάντα διαθέσιμο το turbo, του οποίου αδειάζει μεν ο μετρητής, αλλά αναπληρώνεται σταδιακά σε λίγο χρόνο, χωρίς να απαιτεί κανένα περίεργο challenge εκ μέρους σας.

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά και στα οχήματα, που αποτελούν τους μεγάλους «πρωταγωνιστές» του The Crew 2. Έχουμε λοιπόν αυτοκίνητα για κάθε γούστο, από sedan και hatchback, φτιαγμένα για πίστες ή ειδικές διαδρομές, μοντέρνα αλλά και κλασσικά μοντέλα. Μηχανές street και off-road, 4×4, αγροτικά φορτηγάκια και monster trucks. Όπως είπαμε όμως, τα highlights του νέου Crew είναι τα ταχύπλοα και τα μονοθέσια αεροπλάνα. Ευτυχώς, σε κάθε είδος οχήματος, ο χειρισμός είναι εξαιρετικά intuitive, και έτσι μπορείτε να επικεντρωθείτε στην οδήγηση και στα ακροβατικά. Επίσης αν σμπαραλιάσετε το όχημα σας, ξέρετε ότι φταίτε εσείς, και όχι κάποια τρελή απαίτηση εκ μέρους του παιχνιδιού. Οπότε προσπαθείτε ψύχραιμα να βελτιωθείτε, ειδικά αφού τα events τα επαναλαμβάνετε όσες φορές θέλετε, χωρίς περιορισμούς. Αν τώρα βρεθείτε σε σημείο όπου δεν μπορείτε να «ξεφύγετε», μπορείτε απλά να επαναφέρετε αυτόματα το όχημα σας στο δρόμο, στο νερό ή στον αέρα, αντίστοιχα.

Εδώ όμως εμφανίζεται όμως και το μεγάλο πρόβλημα του The Crew 2. Για να αποκτήσετε νέα οχήματα, χρειάζεται πρώτα να μαζέψετε χρήματα. Αυτά τα κερδίζετε νικώντας σε αγώνες και ολοκληρώνοντας με επιτυχία τους στόχους από διάφορες προκλήσεις και δραστηριότητες. Τα κέρδη σας όμως είναι μικρά, τουλάχιστον στην αρχή, ενώ και followers συγκεντρώνετε σε μικρούς αριθμούς. Γι’αυτό υπάρχει η γνωστή λύση του… στρίβειν δια των μικροσυναλλαγών! Ναι, τα μισητά microtransactions κάνουν την εμφάνιση τους και εδώ, δίνοντας σας επιλογές να ξοδέψετε από 5 μέχρι 50 ευρώ για να αποκτήσετε in-game χρήματα. Αυτά μπορείτε να τα επενδύσετε σε νέα οχήματα, σε τεχνικές και εικαστικές αναβαθμίσεις αυτών που έχετε, και σε αγωνιστικό και προσωπικό ρουχισμό για τον χαρακτήρα σας. Βέβαια ευτυχώς τα αρχικά τσάμπα οχήματα που έχετε είναι ήδη πολύ καλά, και παραπάνω από επαρκή για κάθε είδος κούρσας. Δηλαδή τουλάχιστον τα microtransactions αποτελούν απλά επιλογή, όχι ανάγκη.

Κάτι εκπληκτικό που έχετε δει σίγουρα στα προωθητικά βίντεο του παιχνιδιού, είναι η δυνατότητα να εναλλάσσετε μεταξύ επίγειων, θαλάσσιων και ιπτάμενων οχημάτων, on the fly. Αυτό γίνεται όντως άμεσα και πολύ εύκολα, με τον δεξιό αναλογικό μοχλό. Σε κάθε κατηγορία επιλέγετε ένα favorite όχημα, το οποίο και θα εμφανίζεται όταν το επιλέγετε με αυτό τον τρόπο. Εδώ γίνεται και κάτι… τραγελαφικό: το όχημα που επιλέγετε θα βρεθεί ακριβώς στη θέση αυτού που έχετε τη δεδομένη στιγμή, και θα κινείται με την ταχύτητα που έχετε ήδη αναπτύξει. Έτσι π.χ. αν αλλάξετε από αεροπλάνο σε ταχύπλοο, θα δείτε μία βάρκα να πέφτει από τον ουρανό στο έδαφος! Σίγουρα πιο πρακτικό θα ήταν να γινόταν «spawn» το κάθε όχημα στο στοιχείο του, π.χ. το ταχύπλοο στο κοντινότερο υδάτινο σώμα. Ένα ακόμα feature που συνηθίζει να βάζει η Ubisoft στα τελευταία παιχνίδια της, και κάνει την εμφάνιση του και εδώ, είναι το photo mode. Σταματώντας το χρόνο, ότι και αν κάνετε, δημιουργείται ένα ιστορικό του τελευταίου μικρού κομματιού της διαδρομής σας. Έτσι μπορείτε να κάνετε rewind ή forward, να αλλάξετε γωνία θέασης, και να τραβήξετε εκπληκτικά screenshots ώστε να τα αποθηκεύσετε αλλά και να τα μοιράσετε.

Γραφικά & ήχος

Στον οπτικό τομέα η Ubisoft δεν έχει κάνει κράτει. Ότι βλέπετε μπροστά σας είναι εξαιρετικά σχεδιασμένο και φωτισμένο. Συνήθως στα racing games το περιβάλλον έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αλλά εδώ λόγω του free roaming, εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να γίνει προχειροδεουλειά. Στην πόλη, στην εξοχή, στα ποτάμια και στη θάλασσα, στις βουνοκορφές που φτάνετε με το αεροπλάνο, τα τοπία είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν περιβάλλοντα σε κάποιο FPS. Άλλωστε η Ubi έχει μπόλικη εμπειρία, αλλά και έτοιμο υλικό, από τόσους μεγάλους και πλούσιους κόσμους που ήδη έχει δημιουργήσει. Το ίδιο ποιοτικό αποτέλεσμα έχουμε βέβαια και στα οχήματα, με το γυαλιστερό αμάξωμα να εντυπωσιάζει, αλλά και να μαζεύει χώμα από τις επαρχιακές εξορμήσεις.

Τα ηχητικά εφέ του The Crew 2 ίσως δεν είναι τόσο ακριβή όσο σε πιο «έμπειρα» αγωνιστικά παιχνίδια (π.χ. Forza ή GT) αλλά σε κάθε περίπτωση καταφέρνουν να αποδώσουν τη μοναδικότητα του κάθε τύπου οχήματος. Όσο για τη μουσική, εδώ έχουμε πολλές επιλογές. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ανοίξετε ένα popup μενού και να επιλέξετε όχι μόνο διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και διαφορετικά κομμάτια από κάθε είδος μουσικής. Έτσι μπορείτε να βρείτε κάτι που θα σας πωρώσει ή θα σας χαλαρώσει, ανάλογα με την ένταση του αγώνα ή με την απλή οδήγηση εξερευνώντας τον κόσμο.

Wanna run with my crew?

Το πρώτο Crew μας άρεσε πολύ, και έτσι ξέραμε ήδη ότι ο διάδοχος του θα ήταν αντάξιος των… μεγάλων προσδοκιών. Το open world στοιχείο αποδεικνύεται ιδανικό για τα racing games, δίνοντας σας πλήρη ελευθερία για ταχύτητα και stunts σε μία ολόκληρη ήπειρο (σε κλίμακα βέβαια). Αφήστε που στο The Crew 2 έχουμε… πλεούμενα και πετούμενα, οπότε παίρνετε τρία παιχνίδια σε ένα. Αν σκεφτείτε και τα μελλοντικά DLC του, είναι ένα από τα πιο πλούσια games αυτής της χρονιάς!

Ανάπτυξη: Ivory Tower Έκδοση: Ubisoft Διάθεση: CD Media

The post The Crew 2 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
crew, crew, game, avatar, επηρεάζει, ηπα, world, rpg, star, run, media, drift, συμμετοχή, turbo, sedan, monster, νέα, λύση, εμφάνιση, fly, ubisoft, photo, rewind, forward, games, free, fps, wanna, dlc, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, βιντεο, αυτοκινητα, αυτοκινητο, γωνια, δωρεαν, ηπα, θαλασσα, κρανη, μουσικη, παιχνιδια, dlc, fps, games, game, star, ubisoft, αγωνες, αεροπλανο, απλα, βρειτε, γαντια, γινει, γινεται, δυνατοτητα, δειτε, δειγμα, εφε, ευκολα, ευρω, υπαρχει, ελευθερια, εμμονη, εμφάνιση, επηρεάζει, επιτυχια, ερχεται, ετοιμο, ιδιο, ειδος, μηχανες, ηχητικα, ισορροπια, ιστορικο, κλιμακα, λύση, ματια, μοιρα, μοντελα, μπορειτε, νερο, ξερετε, παντα, οδηγηση, οπωσδηποτε, ουσιαστικα, ουσια, οχηματων, οχηματα, οχημα, περιβαλλον, σιγουρα, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σωμα, τοπια, τρια, φυσικα, χωμα, avatar, free, drift, ειπαμε, road, photo, fly, forward, ηπειρο, ιδανικο, media, μια ματια, monster, μπροστα, παιχνιδι, ποταμια, rewind, run, sedan, turbo, υλικο, βεβαιως, world
Τυχαία Θέματα