Tennis World Tour 2 Review

Τα simulation videogames που ασχολούνται με το τένις είναι συνήθως διασκεδαστικά αλλά σπάνια «πιάνουν» απόλυτα την πολυπλοκότητα του αθλήματος. Π.χ τίτλοι όπως το Virtual Tennis, καταλήγουν σε αγώνες αντοχής με σερί από ανταλλαγές βολών ανάμεσα στους παίκτες παρά σε στρατηγικό παιχνίδι που βασίζεται στο διάβασμα του αντιπάλου και στην εκσφενδόνιση της μπάλας σε απρόσιτο σημείο του τερέν. Το Tennis World Tour 2 που αναπτύχθηκε

από τον προγραμματιστή του φετινού AO Tennis 2, επιχειρεί να προσομοιώσει καλύτερα τους αγώνες τένις και σε μεγάλο βαθμό το κατορθώνει, εις βάρος όμως της ευκολίας του χειρισμού για όσους δεν είναι πρόθυμοι να τον τιθασεύσουν.

Ο συγχρονισμός είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία σας στο γήπεδο. Υπάρχουν δύο επιλογές χτυπήματος και βασίζονται σε ακρίβεια ή ισχύ αντίστοιχα: οι βολές ακριβείας εκτελούνται πατώντας απλά τα πλήκτρα για αποκρούσεις flat, top spin ή slice λίγο πριν η μπάλα φτάσει στην ρακέτα. Η σωστή εκτέλεση φυσικά προϋποθέτει και την σωστή θέση του αθλητή στο γήπεδο, καθώς και την ορθή περιστροφή του αναλογικού στην επιθυμητή θέση προκειμένου να στείλετε την μπάλα στο συγκεκριμένο τμήμα που θέλετε. Αν θέλετε να κάνετε την ζωή του αντιπάλου δυσκολότερη, μπορείτε να επιχειρήσετε εναλλακτικά μια βολή ισχύος (Powershot) κρατώντας και απελευθερώνοντας το αντίστοιχο πλήκτρο την κατάλληλη χρονική στιγμή. Σε ετεροχρονισμένη αντίδραση πάντως η πορεία της μπάλας θα αλλοιωθεί αισθητά και το πιο πιθανό είναι ότι θα βγει εκτός ορίων του γηπέδου.

Αυτός ο τρόπος χειρισμού προσδίδει περισσότερο βάθος στο gameplay και ξεφεύγει από την αντιρρεαλιστική λογική των άπειρων αλλαγών ανά πόντο.  Εάν ένας παίκτης σας αναγκάζει με τις μπαλιές του να κινείστε σε όλο το γήπεδο τότε αναπόφευκτα θα πρέπει να παίξετε αμυντικά, εκτελώντας βολές ακριβείας για να διατηρηθείτε ζωντανός. Αντιθέτως, την στιγμή που θα σας επιστραφεί μια άνετη μπαλιά, θα πρέπει να είστε έτοιμος να αντιδράσετε με μια δυναμική βολή που θα βγάλει εκτός θέσης τον αντίπαλό σας. Σαν αποτέλεσμα, οι αγώνες του World Tour 2 θυμίζουν πραγματικό τένις περισσότερο από ποτέ.

Σε αυτό συμβάλει και η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο animation. Η κινήσεις των αθλητών είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικές και φυσικές με αποτέλεσμα να μπορείτε να διαβάσετε τις προθέσεις τους πολύ καλύτερα. Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα, με περιπτώσεις όπου η μπάλα θα φύγει από τη ρακέτα σας σε αφύσικη πορεία, καθώς το παιχνίδι προσπαθεί να συνδυάσει τη στάση του παίκτη σας με την κατεύθυνση που προσπαθείτε να επιστρέψετε την μπάλα. Ευτυχώς αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει τόσο συχνά και κατά βάση η φυσική της μπάλας είναι ακριβής.

Σίγουρα πάντως, ο οπτικός τομέας δεν είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού. Τα γήπεδα είναι αρκετά καλοσχεδιασμένα και διαφαίνονται αρκετές λεπτομέρειες αλλά τα μοντέλα των αθλητών έχουν μια παράξενη αισθητική που θυμίζει κινούμενα σχέδια. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει διάχυτη μια επικάλυψη «θολούρας» στην εικόνα που χαλάει την παρουσίαση παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες έχουν γίνει για να θυμίζει τηλεοπτική κάλυψη αγώνα.

Κάτι που πιθανόν να ξενίσει τους περισσότερους φίλους του αθλήματος, είναι η λογική των booster packs, που αγοράζονται με την νομισματική μονάδα του παιχνιδιού. Τα packs έχουν κάρτες με περιορισμένο αριθμό χρήσεων που τροποποιούν την δυναμική των παικτών βελτιώνοντας π.χ. το ποσοστό επιτυχίας των power shots ή μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης που απαιτείται για ένα τέλειο σερβις.

Το Career mode πάντως είναι αρκετά πλούσιο και ευχάριστο, προσθέτοντας στην εξίσωση την προπόνηση, την πιθανότητα τραυματισμού και το management και την προώθηση της καριέρας σας, μισθώνοντας προπονητές και ατζέντες. Είναι αρκετά απλοϊκό αλλά προσφέρει μια εθιστική ενασχόληση εκτός των τερέν και χρειάζεται ένα πλάνο για να διατηρείται ο παίκτης σας σε βέλτιστη φόρμα για τις ανά τον κόσμο διοργανώσεις.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και υποστήριξη για Online play και ευτυχώς το matchmaking είναι αρκετά αξιόπιστο – αυτήν την φορά υπάρχει και δυνατότητα για αγώνες doubles, οπότε κανένα παράπονο εδώ.

Συνοψίζοντας, το Tennis World Tour 2 αποτυπώνει με ακρίβεια την συγκίνηση του αθλήματος, με την προϋπόθεση ότι θα ξεπεράσετε τον αρχικό σκόπελο της δύσκολης εκμάθησης του χειρισμού. Σε αυτήν την περίπτωση το gameplay θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Ως έχει παραμένει ο καλύτερος τίτλος τένις για το PS4, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν  υπάρχουν παραπάνω περιθώρια βελτίωσης.

Ανάπτυξη: Big Ant Studios Έκδοση: BigBen Interactive  Διάθεση: IGE / AVE 

The post Tennis World Tour 2 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα