Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Ομολογώ πως δεν έχω παίξει όλα τα Final Fantasy, αλλά αμφιβάλω αν υπάρχει άλλο παιχνίδι της σειράς που είναι τόσο ιδιόρρυθμο. Δυστυχώς αυτές οι ιδιορρυθμίες δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο σχεδίαζε η Square Enix. Έτσι το αποτέλεσμα είναι αρκετά χαμηλά στη λίστα με τους προτεινόμενους τίτλους του FF franchise.

Σενάριο και τα ρέστα

Στο Lightning Returns: Final Fantasy XIII, το τέλος του κόσμου

είναι μόλις 13 μέρες μακριά. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το Χάος που έχει ήδη κυριεύσει τα πάντα εκτός από μία μικρή συστάδα νησιών, τη Nova Chrysalia. Έτσι ο θεός Bhunivelze ορίζει την πολεμίστρια Lightning ως υπέρμαχο του. Εκείνη θα πρέπει να διασώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψυχές, αρκεί να είναι άξιες για να ζήσουν στο νέο κόσμο που αυτός θα δημιουργήσει. Ως αντάλλαγμα, ο Bhunivelze θα δώσει ξανά ζωή στη νεκρή αδελφή της, Serah.



Gameplay

Η πρώτη απόκλιση από τους κανόνες του FF είναι πως αυτή τη φορά δεν έχεις καθόλου συντρόφους, και κατά συνέπεια πολεμάς πάντα μόνος σου! Για να το εξισορροπήσεις αυτό, χρησιμοποιείς τα λεγόμενα «σχήματα» μάχης (κάτι σαν loadouts) τα οποία εναλλάσσεις άμεσα στη διάρκεια της μάχης. Το κάθε «σχήμα» είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο, από την πανοπλία και τα όπλα μέχρι τις ειδικές ικανότητες. Κάθε σχήμα έχει έναν αυτόνομο μετρητή χρήσης, που όταν αδειάσει πρέπει να αλλάξεις σε άλλο, ακόμα και για τις βασικές επιθέσεις. Φυσικά όλο αυτό ούτε καν συγκρίνεται με ένα καλό γκρουπ συντρόφων. Η δεύτερη απόκλιση αφορά στη ροή της μάχης, όπου δεν υπάρχουν πλέον παύσεις, μπορείς να κινείσαι ελεύθερα παντού, και γενικά μοιάζει περισσότερο με action παρά με turn-based.

Άφησα το χειρότερο για τελευταίο. Οι 13 μέρες που λέγαμε είναι ένα countdown το οποίο μετράει ένα in-game χρονόμετρο, σε επιτάχυνση πραγματικού χρόνου βέβαια. Αν εντός αυτού του χρόνου δεν σώσεις αρκετές ψυχές μέχρι το τέλος του κόσμου, τότε… game over!!! Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία, ένα παιχνίδι (και δη RPG) στο οποίο ίσως δεν προλάβεις να σώσεις τον κόσμο! Δηλαδή αντικειμενικά αποκλείεται να ολοκληρώσεις όλα τα side quests. Βέβαια μπορείς να επεκτείνεις αυτή τη διορία με διάφορα rewards και ειδικές ικανότητες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα παίξεις ποτέ χωρίς άγχος. Ακόμα κι έτσι όμως, να είσαι σίγουρος ότι ως Final Fantasy εμπειρία, το παιχνίδι θα ασκήσει τη μαγεία του πάνω σου.

Και από εμφάνιση;

Από τεχνική πλευρά, τα γραφικά έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους. Από αισθητική πλευρά όμως, παραμένουν εκθαμβωτικά, με πανέμορφα εφέ στις μάχες, με εκπληκτική σχεδίαση εξοπλισμού, και φυσικά με αρχιτεκτονική που σου κόβει την ανάσα. Από τις πολυσύχναστες πόλεις Luxerion και Yusnaan, μέχρι την πλούσια εξοχή των Wildlands και τις αχανείς ερήμους των Dead Dunes, θα εύχεσαι να είχες χρόνο για να τις θαυμάσεις όσο τους αξίζει.

The post Lightning Returns: Final Fantasy XIII appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα